TBMM'den şok açıklama!

TBMM Genel Sekreterliği, Yalova Termal'deki Atatürk Köşkü yanındaki sosyal tesisle ilgili çıkan haberlere değinirken haberin veriliş şekline sert tepki gösterdi.TBMM Genel Sekreterliği, Yalova Termal'deki Atatürk Köşkü ile ilgili son dönemdeki haberlerin,

TBMM'den şok açıklama!

TBMM Genel Sekreterliği, Yalova Termal'deki Atatürk Köşkü yanındaki sosyal tesisle ilgili çıkan haberlere değinirken haberin veriliş şekline sert tepki gösterdi.

TBMM Genel Sekreterliği, Yalova Termal'deki Atatürk Köşkü ile ilgili son dönemdeki haberlerin, tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, haberler için TBMM Genel Sekreterliğinden bilgi talebinde bulunulmadığını, haberlerle TBMM'nin manevi şahsiyetinin rencide edildiğini ve bu bağlamdaki hukuki hakların saklı olduğunu bildirdi.

TBMM Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün bazı yazılı basında yer alan Yalova Sosyal Tesisleriyle ilgili haberlerin düzeltilmesi ve kamuoyunun doğru şekilde aydınlatılması gereği görüldüğü belirtildi.

Haberlerde yer alan ''Yalova Termal'deki Atatürk Köşkü ve yanındaki tesis fuhuş mekanı olmuş'' ibaresinin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, Yalova Termal'deki Atatürk Köşkü'nün müze olarak hizmet verdiği, restorasyon süreci geçirdiği için kapalı bulunduğu, dolayısıyla haberlerde bahsedilen uygunsuz davranışların Atatürk Köşkü'nde gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı vurguladı.

Yalova TBMM Termal Tesisinde görev yapan bazı personelin uygunsuz davranışları ile ilgili iddiaların Milli Saraylar Daire Başkanlığına intikal etmesi üzerine de TBMM Genel Sekreterliğince inceleme başlatıldığı ve uygunsuz olaya ismi dolaylı da olsa karışan ve tesiste hizmet alımı yoluyla çalıştırılan 4 personelin işine derhal son verildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Olayla ilgili yetkili mercileri zamanında haberdar etmemek suretiyle görevini ihmal ettiği kanısına varılan TBMM Termal Tesis Sorumlusu ve Köşk Amir Vekili de 26 Ağustos tarihinde başka bir birime görevlendirilmiştir. Bu nedenle TBMM Genel Sekreterliğinin konuyla ilgili tedbirleri gazete haberlerinden çok önce, ivedi şekilde almış olduğu izahtan varestedir. Haberde belirtilen olay, münferit bir vakıa olmasına ve duyum alınır alınmaz ivedi şekilde TBMM Genel Sekreterliği tarafından gerekli işlemler yapılmasına rağmen, haberin söz konusu iddiaların yetkili mercilerle teyit edilmeden yaralayıcı bir dil ile verilmesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile birlikte, tesisten yararlanan parlamenterler ve yakınlarının manevi şahsiyetleri töhmet altında bırakılmıştır.

Yine söz konusu haberde bahsi geçen ve restorasyonda olan Yalova Atatürk Köşkü'nde koruma memuru olarak görevli personelin görev yerlerinin değiştirilmesi ise Termal Tesiste gerçekleştirilen inceleme kapsamında olmayıp, bu kişilerin konuyla ilgili devam etmekte olan soruşturmayla ilgileri bulunmamaktadır. Bu kişilerle ilgili görev yeri değişiklikleri, köşk personelinden restorasyon sürecinde kurumumuza bağlı diğer birimlerde istifade edilmesi kapsamında bir tasarruftur.''

-''İDDİALAR HAYAL MAHSULÜDÜR''-

Açıklamada, haberde yer alan ''tesisin boş olduğu halde dolu gösterildiği ve konaklama hakkı olmayanların kaldığı'' yönündeki bilgilerin de tamamen yanlış olduğu vurgulanarak, TBMM Yalova Termal Tesisleri'nde konaklama hizmetinin TBMM Genel Sekreterliğinin belirlediği esaslar çerçevesinde yürütüldüğü ve parlamenterler ile onların yakınlarının tesisten istifade ettiği işaret edildi.

Tesisle ilgili tüm rezervasyonların merkezi çağrı sistemi üzerinden yapıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Haberde Yalova Termal Tesisi'ndeki olaydan bağımsız şekilde konu edilen Milli Saraylar Daire Başkanlığındaki bir üst yöneticinin gelinini işe aldığı, lojman tahsis edildiği gibi iddialar ise hayal mahsulüdür. Tüm TBMM teşkilatı gibi Milli Saraylar Daire Başkanlığında da atamalar TBMM Başkanının onayı ile merkezden gerçekleştiğinden herhangi bir yönetici ya da personelin bir yakınını işe alma yetkisi bulunmamaktadır. Aynı şekilde TBMM teşkilatında ve Milli Saraylarda herhangi bir personele Lojman Tahsis Yönetmeliği dışında lojman tahsis edilmesi mümkün olmadığından böyle bir lojman tahsisi söz konusu değildir.

Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası Müdürlüğünü hali hazırda yürütmekte olan yönetici bu göreve atanmadan önce kurumumuz bünyesinde 12 yıl Şef olarak görev yapmış ve Ağustos 2010'da mevcut görevine atanmıştır. Bu yöneticinin kurumda görev yapan her hangi bir üst yönetici ile bir akrabalık bağı bulunmamaktadır. Görüldüğü üzere haberin bu bölümü de tamamen maksatlı ve temelsizdir.

Dolmabahçe Sarayı başta olmak üzere tarihi mekanların, yenilenmesi ihtiyacı oluşan gezi yolluklarının, Milli Saraylara bağlı bir birim olan Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası'nda dokunması projesinin, kurum içi bir birime ihale verilmesi mümkün olmadığından haberde yer alan rakamlar gerçek dışıdır. Fabrikanın temel işlevi, kuruluşundan itibaren Milli Saraylar bünyesinde bulunan Saray Köşk ve Kasırların özgün nitelikleri korunarak tefriş edilmesini sağlamak olduğundan dolayı, Saray yollukları bu fabrikada tamamıyla TBMM Genel Sekreterliğinin öz kaynaklarıyla ve herhangi bir ödenek aktarımı yapılmadan dokunmaktadır.''

-''KURUMUMUZUN BU BAĞLAMDAKİ HUKUKİ HAKLARI MAHFUZDUR''-

TBMM Genel Sekreterliği, haberdeki ''bazı emekli milletvekillerine Dolmabahçe Sarayı'nda denize nazır oda tahsis edildiği ve bu milletvekillerinin danışmanlık yaptığı'' iddiasının da tamamen mesnetten yoksun ve neyi amaçladığının anlaşılmadığı belirtildi.

''Milli Saraylarda böyle bir tahsis hiçbir zaman mevzubahis olmamıştır'' denilen açıklamada, Milli Saraylar envanterinde bulunan tarihi eserlerin restorasyonları ile ilgili haberde yer alan ifadelerin, herhangi bir araştırmaya dayanmadan yazıldığı belirtildi.

Basit bir araştırmayla son yıllarda TBMM Genel Sekreterliği Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan restorasyon faaliyetleri ve kültürel çalışmaların boyutlarının ortaya çıkacağına işaret edilen açıklamada, şöyle devam etti:

''Sadece 2010 yılı içinde büyük ölçekli restorasyon projeleri olan Saray Koleksiyonları Müzesi, Aynalıkavak Kasrı ve Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi restorasyonları tamamlanmıştır. TBMM bünyesine geçtiği dönemde harabe durumda olan Beykoz Kasrı restorasyonu da 2011 yılı ortalarında tamamlanmış ve Kasrı çevreleyen korunun düzenlenmesi çalışmaları başlamıştır. Söz konusu haberleri hazırlayanların, bu mekanları ve gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını görmeden bu ifadeleri kullandığı görülmektedir.

Benzer şekilde Milli Saraylar Daire Başkanlığı envanter çalışmaları, Haziran 2010 tarihinde tamamlanmış, kurumumuz envanterinde bulunan tarihi objeler Saray Koleksiyonları Müzesinde yer alan modern depolara nakledilmiştir. Bu nedenle söz konusu iddialarında gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır. Benzer şekilde, 'Daha geçtiğimiz yıl tavan arasında sandıklarda eserler bulunduğu' iddiası da gerçek dışıdır. Söz konusu haberlerde bu kadar çok yanlışın bir arada yer alması ve bu konularla ilgili TBMM Genel Sekreterliği'nden yazılı ve sözlü hiçbir bilgi talebinde bulunulmadan haberin hazırlanması oldukça manidardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin konu edildiği bir haberin, böyle dikkatsizce ve gerçekler tam anlamıyla araştırmadan yayınlanması TBMM'nin manevi şahsiyetini rencide etmiştir. Kurumumuzun bu bağlamdaki hukuki hakları mahfuzdur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler