TBMM'de protesto: 1 gözaltı

Mecliste ''Demokratik açılım'' görüşmeleri sırasında izleyici locasında otururken bayrak açarak bağırmaya başlaması üzerine polis tarafından engellenerek dışarı çıkarılan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba gözaltına alındı. AK Parti Adana Millet

TBMM'de protesto: 1 gözaltı
Mecliste ''Demokratik açılım'' görüşmeleri sırasında izleyici locasında otururken bayrak açarak bağırmaya başlaması üzerine polis tarafından engellenerek dışarı çıkarılan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba gözaltına alındı.
AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in konuşması sırada izleyici locasında bulunan Akbaba, bayrak açarak, bağırmaya çalışmış ve içeride bulunan sivil polisler tarafından ağzı kapatılarak engellenmişti.
İzleyici locasının girişinde alınan bayrağının geri verilmesini isteyen Akbaba, polislerce ikna edilmeye çalışıldı.
CHP İzmir milletvekilleri Ahmet Ersin ve Canan Arıtman'ın gelmesinin ardından kısa bir süre sonra Akbaba, milletvekilleri eşliğinde TBMM binasından çıkarıldı.
Akbaba, bu sırada, 'Şehit verdim, o bayrağı her yerde açarım. O bayrak inmeyecek, PKK bitecek. Benimle başa çıkamazlar'' diye bağırdı.
Pakize Akbaba, bina dışında ise sivil polisler tarafından gözaltına alınarak arabaya bildirildi ve karakola götürüldü.
Bu arada, Akbaba'nın çıkışı sırasında görüntü almak isteyen gazeteciler arasında arbede yaşanırken, bir kadın polis memur ezilme tehlikesi geçirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler