TBMM'de olay çıktı

Komisyon Başkanı Sait Açba'nın toplantıyı açmasının ardından, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, usul hakkında söz istedi. RTÜK bütçesinin bugün görüşüleceğini anımsatan Hamzaçebi, RTÜK Yasasına göre, radyo ve televizyon yayınlarının Anayasanın gene

TBMM'de olay çıktı
Komisyon Başkanı Sait Açba'nın toplantıyı açmasının ardından, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, usul hakkında söz istedi.

RTÜK bütçesinin bugün görüşüleceğini anımsatan Hamzaçebi, RTÜK Yasasına göre, radyo ve televizyon yayınlarının Anayasanın genel ilkelerine, genel ahlaka, milli güvenliğe, toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olması gerektiğini söyledi.

Akif Hamzaçebi, RTÜK'ün bu hükümlere göre yayınları denetlediğini ifade ederek, ''Doğal olarak bu kurul başkanının ve mensuplarının da toplumda herhangi bir şekilde tartışılmayacak kişiler olması gerekir'' dedi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, bir süredir kamuoyunda çok ciddi tartışmaların odağı olduğunu ve suçlamalarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Hamzaçebi, Akman'ın, bu iddialara karşı yaptığı açıklamaların ise tatmin edici olmadığını savundu. Akif Hamzaçebi, hatta TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, ''kendi takdiridir ama istifa etse iyi olur'' anlamında açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

Hamzaçebi'nin sözlerine devam etmesine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterirken, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ''RTÜK bütçesi gelince konuşursun'' dedi.

-''BURAYI TERK EDERİZ''-

Usul hakkında söz isteyen DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da bütçeler üzerindeki konuşma sürelerinin kısıtlanmasını eleştirdi. Kaplan, ''Böyle yapılınca, denetim yapılmadan bütçeleri kabul etme durumu ortaya çıkıyor. Burada her şeyi konuşmak istiyorum, Alman mahkemelerinin kararını konuşmak istiyorum. Bize konuşma imkanı tanınmazsa, RTÜK Başkanı konuşmaya başlayınca biz de burayı terk ederiz. Kendi kendine konuşur, size konuşur'' dedi.

-''TERBİYESİZ'' TARTIŞMALARI-

Kaplan'ın, sözlerine devam etmesi üzerine AK Parti sıralarından, ''Bu adamın aklı başında değil'' lafı atıldı. Bu söze Kaplan, ''Sizin, aklınızı başınıza getirmesini biliriz'' diye tepki gösterdi.

Bu sırada DTP'li Kaplan, ile AK Parti'li Öz arasında hakarete varan tartışmalar yaşandı.

Kaplan'ın, ''Sen çok konuştun'' sözlerine Öz, ''Terbiyesiz, ahlaksız'' diye yanıt verdi. Hasip Kaplan ve Ömer Faruk Öz, birbirlerine karşılıklı olarak ''sus'', ''sen sus'' diye bağırdılar.

Kaplan, Öz'e, ''Sen sus, terbiyesiz sensin. Senin terbiyesiz kelimelerini duymak zorunda değilim'' derken; Başkan Açba'ya, ''Komisyon üyelerinin, terbiyesizliğine hakim ol. Dün sabrettim ama bugün sabretmeyeceğim. Bunu açıkça söylüyorum'' diye seslendi.

Hasip Kaplan, kendisine laf atan AK Parti'lilere, ''Alçaklığın kimde olduğu belli'' karşılığını verdi.

Tartışmaya katılan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de ''Meclis babanızın malı mı? Hadi memleketi babanızın malı sandınız, Meclisi de babanızın malı mı zannettiniz? Başbakanı söver, eski Meclis Başkanı söver, burada oturan söver, nedir bu ya?'' diye AK Parti'lilere tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem