TB3'ün ilk uçuşu hazırlandı! Selçuk Bayraktar açıkladı

Savunma sanayi alanında önemli yeniliklere imza atan Türkiye, yerli ve milli projelerle büyümesini sürdürüyor.

TB3'ün ilk uçuşu hazırlandı! Selçuk Bayraktar açıkladı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3'ün ilk uçuşuna hazırlandığını belirtti. Çalışmaların sürdüğünü belirten Bayraktar, "İnşallah 2024'te ülkemizin kullanımına sunulacak hale gelecek" dedi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Dokuz Eylül Üniversitesince Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda milli teknoloji hamlesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Teknolojik paradigma dönüşümlerinin bir sörf dalgasına benzetilebileceğini dile getiren Bayraktar, "Paradigma dönüşümlerini teknolojistler, girişimciler veya bilim insanları, aynen bir sörfçünün sörf dalgasını beklediği gibi bekliyor ve önünde olursanız hep önden gidiyorsunuz. Bizim başarımızda da biraz bu yatıyor" dedi.

DÜNYADA EN MEŞHUR İNSANSIZ HAVA ARACI TB2
Geleceğin teknolojisine bugünden hazır olduklarını belirten Bayraktar, açıklamasında şunları söyledi:

"Aslında işte yürüttüğümüz milli insansız hava araçlarındaki başarının temelini bu oluşturuyor. Dünyada şu anda en meşhur silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2. Havacılıkta Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki atılımların maalesef önünün kesildiğini görüyoruz. Ta ki ikinci dalga çıkıncaya kadar, yani insansız hava araçlarımızdaki serüven başlayıncaya kadar"

BÜTÜN SAVAŞ UÇAKLARI İNSANSIZ OLACAK
Cumhuriyet'in 100. yılı hedefi olarak ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunu planlanandan erken, 2022 yılında yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "Kızılelma, havacılık muharebesinin geleceği. Artık dünyada son insanlı savaş uçakları üretiliyor. Bundan sonra geliştirilecek olan bütün savaş uçakları insansız olacak" diye konuştu.

TB3, TEKNOFEST'TEN SONRA İLK UÇUŞUNU YAPACAK
Kızılelma insansız savaş uçağının dünyadaki birkaç önemli örneğinden birisi olduğuna değinen Bayraktar, devamında şöyle konuştu:

"Biz şu anda bunu geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah 2024'te ülkemizin kullanımına sunulacak hale gelecek. Dünyadan büyük talep var. Bayraktar TB2, 32 ülkeye ihraç edildi bugüne kadar. Baykar'ın bütün gelirlerinin 20 senede yüzde 82'sinden fazlasının ihracattan oluşmasını sağladı. Öz kaynaklarımızla 1 kuruş hibe, destek almadan gerçekleştirdik.

Kızılelma'da ihracattan elde ettiğimiz kaynaklarla gerçekleştiriyoruz. İnsansız hava aracı olarak 20 senede 4 tane hava aracı yaptık. Yani farklı alanlara dağılmadık. Bir alana odaklanarak dünyanın en iyisini yapmayı hedefledik. Başarının önemli unsurlarından bir tanesi de bu arkadaşlar. Öyle çok 'her şeyi yaparım' derseniz aşağı yukarı her şeyi vasat yaparsınız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem