''Tayyip Erdoğan bizden korksun!''

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:ÇOCUKLARIMIN MALVARLIĞINI DA İNTERNETE KOYACAĞIMBlok liste olursa önümüzdeki günlerde çarşaf liste olacaktır. Siyasette parti içi demokrasinin nasıl işlediği de görülecektir. Demokrasinin işleyişi derken bir çatışma karg

''Tayyip Erdoğan bizden korksun!''

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

ÇOCUKLARIMIN MALVARLIĞINI DA İNTERNETE KOYACAĞIM

Blok liste olursa önümüzdeki günlerde çarşaf liste olacaktır. Siyasette parti içi demokrasinin nasıl işlediği de görülecektir. Demokrasinin işleyişi derken bir çatışma kargaşa şeklinde anlamına gelmiyor. 

Ben mal varlığımı internette koydum. Çocuklarımın da mal varlıklarını internete koyacağım. Halk zenginleşmeden biz zenginleşmeyeceğiz. Bunu taahhüd ediyorum. Bu ülkede çocukların yatağa aç girmesini istemiyoruz.

BAŞBAKAN'IN İŞİ GÜCÜ YOK 

Sayın Başbakan'ın işi gücü yok sürekli bizim partimizin iç işleriyle uğraşıyor. Yaptığı konuşmaların büyük kısmını CHP'ye ayırıyor. Sayın Başbakan esen rüzgardan tedirgin olmuşa benziyor. Ama sadece tedirgin olmasın korksun. 

Ne olursa olsun ben bir insanım. İnsanımı da seviyorum. Ben bu insanlar için çalışmak istiyorum. Benim yapım meydanda. Bu coğrafyada yaşayan kim olursa olsun kucaklaşmak zorundayız. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa siz huzurlu olabilir misiniz? 

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ 

Hiçbir beklenti içine girmeden bu ülkede yolsuzluğu yoksulluğu yenmek içinde çalışacağım çorbada benim de tuzum olsun denirse bu işi başarırız. Herkesi kucaklayacağız. Eski arkadaşlarla da birlikte olursak mutlu oluruz. 

Bürokrasiyi bilmek büyük bir avantaj. Onu çok iyi bilirseniz onun sorunlarını da çözmeyi çok iyi bilirsiniz. Sanayicilerimiz bizi bürokrasiden kurtarın diyor. İyi çalışan bir ekiple yola çıkın bu sorunları çözeceğiz.

Kurultayda olabildiğince sıcak, yurttaşlarımıza hitap eden, rakamlara boğulmayan bir konuşma yapacağım. Pazartesi günü, eğer seçilirsem,  ilk iş olarak Meclis'teki odamı boşaltacağım. Sayın Genel Başkanımızı da uygun bir ortamda ziyaret etmek isterim. Sayın Baykal için üzgün olmamak mümkün mü?

BAYKAL'A CUMHURBAŞKANLIĞI ÇOK YAKIŞIR

Bu olayın failleri bulunmadığı sürece bu, hükümetin yakasında bir leke olarak kalacaktır. Sayın Baykal'ı her zaman önemli bir misyon yüklenmesi gereken görevlerde görüyoruz. Sayın Baykal'a başvurmak görüşlerini almak benim sorumluluğun gereği olacaktır. 

Sayın Baykal Cumhurbaşkanlığı makamına çok yakışır. Siyasetteki birikimiyle, devlet tecrübesiyle, yabancı diliyle tüm bu deneyimleriyle Sayın Baykal'ın cumhurbaşkanlığı için önemli verilerdir.

BAŞBAKAN GERİLİMLE BESLENİYOR

Sayın Gürsel Tekin'le bugün görüşeceğim. Sayın Sav'ın birikimleri çok önemli. Kendisine biz de saygı duyuyoruz. Diğer parti yöneticilerimiz de önemli insanlar. Birinci adamdan ikinci adamdan daha çok biz bir kadro hareketi işletebilmeliyiz. 1. adam, 2. adamla yola çıkmak bizim olayları sağlıklı yorumlamamıza engel olabilir.

Konusunda uzmanlaşmış isimlerle yola çıkmalıyız. O zaman olaylara daha geniş pencereden bakma olanağımız olur. İktidarla var olan ilişkiler sürecektir. Olayları geren ben olmayacağım. Sayın Başbakan kendi politikasını gerilimle beslemeye çalışıyor.  Benim yapım gerilim üretmeye zaten müsait değil. Gerilimi yaratan ben olmayacağım. Ülkenin zaten yeterince gerilimi var 

Açılımın ne olduğunu bilmiyoruz. Meclis'te kapalı oturum da yapıldı orada da anlayamadık. Halktan gizli açılım yapmanın senaryolarını ararsanız bu zaten tutmaz. Olaylara daha sağduyuyla daha ciddi ve tutarlı yaklaşmak lazım. İşin özünde ekonomi yatıyor. Aç olan insan dağa da çıkar, mafyaya da karışır, adam da öldürür. İnsanların önce karnını doyurmak gerekiyor.

Dersim konusunda Batman'da söylediklerimin arkasındayım. Gençliği ve kadınları olmayan bir siyasi hareket başarılı olamaz. Gençlik ve kadın kolları bu dönemde çok daha aktif çalışacaktır. Varoşlarda Cumhuriyet Halk Evleri projesi genişleyerek devam edecek. Sendikalar konusunda çok büyük sorun var. Sendikalar keşke tüm siyasi partilere eşit mesafede olabilseler.

Sivil toplumla sendikalarla ilişkilerimizi düzelteceğiz. Kurultaydan sonra ilk ziyaretimizi Zonguldak'a yapmayı düşünüyoruz. Partide yeni dönemde yeni yüzler öne çıkacak. Herkesin konuşabileceği, çözümlerini sunabileceği ortamları yaratmak zorundayız.

Huzurun olduğu, refahın tabana yayıldığı bir Türkiye vaat ediyorum ben. Karar vermek çok zor bir süreç. Bu dönede uzun uzun düşündüm. Sonunda bu kararı olgunlaştırdım. Kimseye söylemedim. Sadece sabah evden çıkarken eşime söyledim o da suratını astı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem