Tarkan'ın davasında flaş gelişme

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak, aralarında şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'un da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan dava dosyası, ''Görevsizlik'' kararıyla Beşiktaş'taki Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.İstanbul Cumh

Tarkan'ın davasında flaş gelişme

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak, aralarında şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'un da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan dava dosyası, ''Görevsizlik'' kararıyla Beşiktaş'taki Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu, tarafından hazırlanan iddianameyi değerlendiren, 3. Ağır Ceza Mahkemesi ''uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçunun ''suç işlemek için teşkil edilmiş örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmiş olduğundan'' görevsizlik kararı vererek, dosyayı özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi

-İDDİANAME-

Tarkan Tevetoğlu'nun, ''Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçunu düzenleyen ve 1 ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 191. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yargılanması talep edilen iddianamede, Tevetoğlu hakkında aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan ''Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, birinci fıkraya göre hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir'' hükmünün de uygulanması istenmişti.

Başka bir şüphelinin de Tevetoğlu ile aynı maddeler uyarınca yargılanması istenen iddianamede, diğer 15 şüphelinin ise 5 ile 23 yıl arasında değişen hapis cezaları öngören ''uyuşturucu madde satmak'', ''uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek'', ''yurda uyuşturucu madde ithal etmek'', ''uyuşturucu madde kullanmak'' ve ''kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarından yargılanması talep edilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem