Tarihi Erzincan davası başlıyor

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada aralarında tutuklu sanıklar Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun bulunduğu 11 tutuklu sanık hakim karşısına çıkacak. Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıra

Tarihi Erzincan davası başlıyor

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada aralarında tutuklu sanıklar Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun bulunduğu 11 tutuklu sanık hakim karşısına çıkacak. Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Albay Ali Tapan ve Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Baş'a da mahkemece tebligat gönderildi. Tebligatların ulaştığı sanıkların mahkemeye gelmemek için herhangi bir mazeret bildirmediği öğrenildi. Bu nedenle üç tutuksuz sanığın da mahkemeye gelmesi gerekiyor. Ancak Orgeneral Berk'in, üç günlük görevlendirme yapılması nedeniyle duruşmaya gelmeyeceği de iddia edildi. Öte yandan davaya sanık yakınlarının yanı sıra YARSAV üyeleri ve üç CHP milletvekilinin katılmak için başvurduğu öğrenildi. Başsavcı Cihaner de 45 gün sonra hakim karşısına çıkmış olacak.

Dördüncü Ergenekon iddianamesi sanıklarından Deniz Albay Dursun Çiçek imzalı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın hayata geçirilmesiyle ilgili davada 14 sanık hakim karşısına çıkacak. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede sanıklar için "Ergenekon silahlı terör örgütü üyeliği" suçlaması yöneltiliyor. İddianamede 14 sanık, "devlet güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı kurulan örgüte üye olmak"la suçlanıyor. Orgeneral Saldıray Berk, "Ergenekon'un Erzincan yapılanmasının yöneticisi" olmakla ve seminer adı altında darbe planları yapmak suçlamasıyla yargılanacak. Berk hakkında 15, Cihaner hakkında ise 40 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede 12 gizli tanık, çarpıcı ifadeler veriyor. İliç Savcısı Bayram Bozkurt'a silahlı komplo kurulması, Alevi-Sünni çatışmasının çıkarılmasının hedeflendiği anlatılıyor. Masum insanların evlerine silah konulup terör örgütü süsü verilmesinin planlandığı anlatılıyor.

Diğer yandan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sadece haber ajanslarının alınacağı bildirildi. Dün mahkeme salonuna ek sandalyeler yerleştirildi. Duruşmayı YARSAV üyeleri ve CHP milletvekilleri de izleyecek. Dava, diğer Ergenekon davaları gibi görüntülü kayıt altına alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler