Tarihi anlaşma imzalandı! ASELSAN, EUROSAM ve ROKETSAN'dan ortak proje

Türkiye, Fransa ve İtalya ile savunma işbirliğini artırarak, uzun menzilli hava savunma ve füze sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi için bu iki ülkeyle sözleşme imzaladı.

Tarihi anlaşma imzalandı! ASELSAN, EUROSAM ve ROKETSAN'dan ortak proje

Türkiye, Fransa ve İtalya arasında ortak hava savunma sistemi geliştirilmesi için nihai anlaşmaya imza atıldı. 


Fransa-İtalya ortaklığı Eurosam tarafından yapılan açıklamada, uzun menzilli hava savunma ve füze projesi için Eurosam ile Türk ortakları Aselsan ve Roketsan arasında süresi 18 ay olan sözleşme imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, sözleşme takvimine göre üç ülkenin geliştireceği füze programının 2020'lerin ortasında hazır olmasının öngörüldüğü ve hayalet uçaklar, insansız hava araçları ve füzelerden kaynaklanan tehditlere karşı savunma imkanları sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

Eurosam açıklamasında, "Ortak geliştirme faaliyetlerinin Türkiye'nin kendi hava savunma ve füze sistemi geliştirme programını desteklemesinin yanı sıra, ihracat ve Türkiye-İtalya-Fransa arasında daha uzun dönemli işbirliği imkanları yaratması bekleniyor" denildi.

Bu projeyle orta ve uzun vadedeki ortak Ar-Ge çalışmalarıyla yeni sistemler geliştirilecek. Üretilen sistemlerin yurtdışına ihracatı da yapılacak. NATO'ya uyumlu ve diğer müttefiklerin de hava sahasını güçlendirecek bu yatırım ile Türkiye'nin NATO'ya katkısı da artmış olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem