Tacizci İmam Açığa Alındı

ADAPAZARI'nda, temizlik firması çalışanı 2 genç kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'nun imamı 45 yaşındaki Salih Yılmaz, Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın talimatıyla açığa alındı.Sakar

Tacizci İmam Açığa Alındı

ADAPAZARI'nda, temizlik firması çalışanı 2 genç kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'nun imamı 45 yaşındaki Salih Yılmaz, Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın talimatıyla açığa alındı.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Adapazarı'nın yeni yerleşim bölgesi Karaman Mahallesi'ndeki 12- 18 yaş arasındaki kız öğrencilerin kaldığı Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'nda yıllardır din görevlisi kadrosunda çalışan imam Salih Yılmaz, iddiaya göre kurumda temizlik hizmeti veren şirkette görevli biri nişanlı olan 2 genç kıza çesitli zamanlarda cinsel tacizde bulundu. İmam Yılmaz, son olarak 3 gün önce de tacizlerini sürdürünce, 2 genç kız durumu yetkililere bildirdi.

Yurt yetkilileri de iddiayı, Sakarya Valiliği Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bildirdi. Yapılan incelemenin ardından Valilik, imam Salih Yılmaz hakkında soruşturma başlattı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, “Konu bize intikal eder etmez soruşturma başlattık. Ortada ciddi bir iddia var. Ankara'da Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne başvurarak müfettiş istedik. Müfettiş incelemesini yapacak'' dedi. Tacizle suçlanan imam Salih Yılmaz'ın ise 17 Eylül tarihine kadar rapor alarak izine ayrıldığı, rapor sonrasında da yıllık izinini kullanmak için dilekçe verdiği belirtildi. Yılmaz'ın suçlamaları kabul etmediği ve yakın çevresine “Bana iftara attılar. Bir daha oraya dönmem'' dediği belirtildi.

Vali Hüseyin Atak, bugün aylık olarak düzenlenen halk günü nedeniyle gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplarken, “İmamı açığa aldık. Her şey soruşturma aşamasında ortaya çıkacak'' dedi.

Bu arada cinsel tacize uğrayan temizlik firmasında çalışan 2 genç kızın ise soruşturma kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verdikleri dilekçede imam Salih Yılmaz'ın cinsel taciz olayını tüm detayıyla anlattıkları da belirlendi. Tacize uğrayan genç kızlardan birinin imamın geceyarısı kendisini öpmek istediğini digerinin ise geceyarısı yatağında kendisini okşadığını söylediği belirlendi.

Diğer yandan taciz olayının olduğu Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'na giden gazetecilere, kurum çalışanları taciz olayının gazetelerde yer alması nedeniyle tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem