Tabakhane Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

Trabzon’da çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılan Tabakhane köprüsü yeniden trafiğe açılacak.

Tabakhane Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yapılan çalışmalar nedeniyle araç trafiğine kapatılan Tabakhane Köprüsü’nün yaklaşık 1 ay sonra yeniden trafiğe açılacağı öğrenildi.

Ortahisar ilçesi Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşümü ve Karagöz Meydanı çalışmaları kapsamında vadi içerisine alınacak olan Öğretmen evi ve Cudibey İlköğretim Okulunun inşası sürüyor. Bu çalışma kapsamında Tabakhane Köprüsü araç trafiğine kapatılmıştı.

Edinilen bilgiye göre Tabakhane deresinin aşırı yağış alması dolayısıyla yedek bir hat yapıldığı ve çalışmaların yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacağı ve köprünün yeniden araç trafiğine çalışacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, “Çalışma 1 ay sürmez. Okul tatilinde bitirmeyi düşünüyoruz. Derenin fazla yağmur gelmesi durumuna karşılık yedek bir hat yaptık. Sonra köprüye başlanacak ve 15-20 gün de o sürer. Bir ay içerisinde çalışma tamamlanıp tabakhane köprüsü trafiğe açılacak” dedi.

Cengiz Çolak, Okul ve Öğretmen evi inşaatını ise 5-6 aylık bir çalışma ile bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem