Susurluk çantası iade edildi

“Ergenekon” davası kapsamında tutuklu yargılanan Sami Hoştan, Susurluk'taki trafik kazasından sonra kaybolduğu öne sürülen Abdullah Çatlı'ya ait çantayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine teslim etti.Sami Hoştan çantayı mahkeme heyetine verdi. Mahk

Susurluk çantası iade edildi

“Ergenekon” davası kapsamında tutuklu yargılanan Sami Hoştan, Susurluk'taki trafik kazasından sonra kaybolduğu öne sürülen Abdullah Çatlı'ya ait çantayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine teslim etti.

Sami Hoştan çantayı mahkeme heyetine verdi. Mahkeme başkanı da "boş çantayı ne yapayım" diyerek boş çantayı Sami Hoştan'a iade etti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından Sami Hoştan, Abdullah Çatlı'ya ait olduğunu söylediği çantayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'e verdi.

Çantayı inceleyen Başkan Şengün, daha sonra çantayı duruşma salonunda bulunan Sami Hoştan'ın yakınlarına iade etti.

Hoştan, 2 Şubat 2009 tarihli duruşmada, Susurluk'ta 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen trafik kazasından sonra kaybolduğu belirtilen Abdullah Çatlı'ya ait çantanın kendisinde olduğunu öne sürerek, bu çantayı karar günü mahkeme heyetine vereceğini söylemişti.

Çantanın içinden Çatlı'nın kızına ait bir kolye, arabasının satılmasından dolayı 26 bin Mark para olduğunu, bunları da Çatlı'nın eşine eşyayla birlikte teslim ettiğini belirten Hoştan, çantanın ise boş olarak kendisinde kaldığını ifade etmişti.

Ergenekon davasının önceki duruşmalarında Sami Hoştan, Susurluk kazasında kaybolan Abdullah Çatlı'nın çantasının kendisinde olduğunu açıklamıştı. Hoştan, "Kaza yerine ilk giden ve arabadan eşyaları alıp ailesine götüren benim. O çanta Veli Küçük'te yok, bende" demiş, çantanın içinde Çatlı'nın kızının adı 'Selcan' yazılı bir kolye ile 26 bin mark olduğunu açıklayarak "Eşyaları eşine verdim. Çanta bende kalsın dedim. Böylece çanta bende kaldı" diye konuşmuştu.

Hoştan ifadesinde şunları söylemişti: "Burada Susurluk'tan çok bahsedildi. Doğruları bulmak için söylüyorum. (Serhan Bolluk'u kastederek) Dostumuz dedi ki: Susurluk kazasından çıkan şeyleri biz yazmıştık. Abdullah Çatlı'yı 20 yıldır tanıyan benim. Kaza yerine ilk giden arkadaki arabadan eşyaları alıp ailesine götüren teslim eden benim. Çanta diyorlar tarihe geçti. O çanta Veli Küçük'te yok. O çanta bende. Karar günü getirip size teslim edeceğim." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler