Suriye rejim güçleri TSK Gözlem noktası yakınını vurdu - 4 yaralı

Rejim güçleri İdlib'de TSK gözlem noktasının yakınını vurdu.

Suriye rejim güçleri TSK Gözlem noktası yakınını vurdu - 4 yaralı

Suriye'de İdlib'in güneyinde Hama kentinin ise kuzeyinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 10 nolu gözlem noktası yakınlarına Suriye rejim güçleri tarafından topçu atışı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 asker hafif yaralandı. Yaralı askerler bölgeye sevk edilen helikopterler ile tahliye edildi.

4 TÜRK ASKERİ HAFİF YARALANDI

İran destekli Suriye hükümet güçleri, TSK'nin 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde' İdlib'in güney, Hama'nın kuzeybatı kırsalında bulunan Zaviye bölgesinde kurduğu 10 numaralı gözlem noktasının yakınını topçu saldırısıyla hedef aldı. Saldırıda gözlem noktasını çevreleyen koruma duvarı da vuruldu, 4 Türk askeri hafif yaralandı.

TSK'YA AİT 3 HELİKOPTER GÖZLEM NOKTASINA İNİŞ YAPTI

Saldırının ardından TSK'ye ait bir savaş uçağı eşliğinde 3 helikopterin gözlem noktasına iniş yaptığı öğrenildi.

Saldırının Lazkiye'nin doğusundaki dağ kümesinden ya da Hama kırsalındaki Kerim bölgesinden yapıldığı tahmin ediliyor.

Hükümet güçleri, söz konusu noktaya 29 Nisan'da da saldırı düzenlemiş, bölgeye sığınan bir kadın ve bir çocuk hayatını kaybetmişti.

TSK'nin Astana anlaşmaları çerçevesinde 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesi korumak için kurduğu 12 adet gözlem noktası bulunuyor.

Bu noktaların birkaç kilometre karşısında İran destekli Suriye hükümet güçleri konuşlu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem