Süleyman Soylu nefes kesen operasyonu anlattı

Süleyman Soylu'dan önemli açıklama...

Süleyman Soylu nefes kesen operasyonu anlattı
Haber61 - Haber Servisi - İstanbul'da yılbaşı gecesi Ortaköy'deki bir eğlence merkezine silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren, 65 kişiyi de yaralayan terörist Ebu Muhammed El Horasani' kod isimli Abdülkadir Masharipov'un 17 gün sonra yakalandığı operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.

Soylu, "Saldırganın yerini 4 Ocak 2017 günü tespit ettik ve o tarihten bugüne an be an takip ederek Yurt dışına çıkmasına müsaade etmedik. Geç müdahale etmemizin tek nedeni tüm bağlantılarını ve işbirlikçilerini tespit etmekti bunda da harfiyen başarılı olduk. Bu arada saldırganın yurt dışı uzantılı 2 istihbarat teşkilatınca kollanıp saklandığı ve yurt dışına çıkartılmaya çalışılmasına rağmen bunlarıda ekarte ederek tüm bağlantılarını çözdük ve saldırganı ele geçirdik." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem