Süleyman Baykal Cemaat iddialarına cevap verdi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, 2016 yılı Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde ilk kez konuşarak rektörlüğe yeniden aday olacağını açıkladı.   Rektörlük görevinde yaklaşık 3 buçuk yıla yaklaştığını

Süleyman Baykal Cemaat iddialarına cevap verdi!
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, 2016 yılı Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde ilk kez konuşarak rektörlüğe yeniden aday olacağını açıkladı.
 
Rektörlük görevinde yaklaşık 3 buçuk yıla yaklaştığını ifade eden Rektör Baykal, “Görevimde 3 yılı geride bıraktım. 3,5 yıla yaklaştım. Gelecek seçimle ilgili olarak ben hiç zaman ben aday değilim demedim. Arkadaşlarla birlikte istişareler yapıyoruz. Büyük bir ihtimalle yeni dönemde yeniden adaylığımız olacak. Tabi ben bu yöndeki kararları bireysel vermem. Arkadaşlarla konuşarak istişare ederek bu kararı veririm. Üniversitenin seçim süreci nedeniyle irtifa kaybetmesini istemem. Yani o işlerle çok fazla meşgul olup da ana meselelerinden uzaklaşılmasını istemem" dedi.
 
20151209aw599344_01.jpgKendisinin geçmişte "cemaatçi" olarak nitelendirildiğini ve buna yönelik ithamlarda bulunulduğunu dile getiren Rektör Baykal hiçbir zaman cemaat yapılanmasıyla ilişkisinin olmadığını söyledi.
 
Baykal “Türkiye 17 Aralık'tan sonra bir sürece girdi. Aslında bu sürecin başlangıcı ondan daha da öncedir. Benim ilk görev aldığım esnada da yaşadığım bazı durumlar aslında o süreçle bağlantılı çok özel durumlardı. Bir kere ben bir kamu kuruluşunun üst yöneticisiyim. Dolayısıyla devlet eğer size bir yön çizdi ise o yönün gereğini yapacaksınız. Bunu da hukuk çerçevesinde asla taviz vermeden harfiyen yapmalısınız. Yapı itibariyle hayatım boyunca hiçbir zaman ne geçmişte ne de bugün bir cemaat yapılanmasıyla ilişkim olmadı, olmaz da. Çünkü benim yetiştiğim yapı itibariyle bölge itibariyle öyle ihtiyaç duyulan bir bölge de değil. Ben böyle bir ortamdan geldim. Her zaman için kafamda var olan soru işaretlerini maalesef 17-25 Aralık'ta da yaşadık. KTÜ’de böyle bir yapılanmayla alakalı tedbirler alınıyor mu? Elbette ki alınıyor, alınmaması mümkün değil. Bu aynı zamanda zorunluluktur. Aynı zamanda benim geçmişten gelen kafamda soru işaretleri oluşturan konularda atmam gereken adımları zaten atıyorum. Bu süreç bende daha önceden başladı. Şahsımla alakalı böyle bir göreve başlarken yaşadığım sorunlar oldu. Sonuçta atılması gereken adımlar yapılması gereken şeyler tabi ki danışarak yapılıyor, yapılacak. Yapılmak da zorunda. Burada kim olursa olsun devletin koyduğu kuralları çiğneme hakkınız yok” dedi.
 
Bir zamanlar Türkçe Olimpiyatları'na katılmadığı için eleştirildiğini kaydeden Rektör Baykal, “Benim üzüldüğüm bir şey var. Geçmişte bu yapıyla kucak kucağa giden insanların da şu anda tekrar kahramanlık gösterisi altında bir şeyler yapması. Bu hoşuma gitmiyor. Bir zamanlar bizi 'Türkçe Olimpiyatları'na niçin katılmıyorsunuz?' diye eleştirenler bu paralel yapının okullarına seferler düzenleyen insanlar bakıyorsunuz bu bizi eleştiriyor. Bence gerçekçi olmak lazım. Yaptıklarımızı anlatırsanız ve bunları medyatik bir ifadeyle dile getirirseniz aslında o yapının tuzağına düşmüş olursunuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem