Suikast gözaltıların 7'si serbest

CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a yönelik suikast ihbarına ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişiden 7'si daha savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.Alınan bilgiye göre, ihbara ilişkin soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılı

Suikast gözaltıların 7'si serbest

CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a yönelik suikast ihbarına ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişiden 7'si daha savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, ihbara ilişkin soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Arslan'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Şubede işlemleri yapılan bu kişilerden 5'i, savcılık talimatıyla dün akşam saatlerinde polisten serbest bırakıldı.

Osman Arslan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra yine savcılığın talimatıyla polisten serbest kaldı.

Polisteki işlemleri süren ve ihbarı yaptığı iddia edilen Ş.K'nın ise Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği belirtildi.

Öte yandan, Ş.K'nın polisteki ifadesinde, kendi kendine Baykal'a yönelik bir suikast senaryosu oluşturduğunu, bu konuda internetten topladığı bilgilerden de yararlanarak elektronik postayı emniyete gönderdiğini söylediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem