Suat Hacısalihoğlu: "Dünyanın en büyük destanlarından biri"

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı.

Suat Hacısalihoğlu: "Dünyanın en büyük destanlarından biri"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, "Aziz milletimizin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde ortaya koyduğu vatanına sahip çıkma kararlılığı dünyanın en büyük destanlarından biridir. 30 Ağustos zaferi ile yurdumuzu işgal edenler bu topraklardan sürülmüştür. Eğer Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Kurtuluş Savaşı kazanılmasaydı Anadolu da elimizden çıkacaktı. Dolayısıyla bu toprakların hâlâ vatan kalmasını 1919'da başlayan 1922'de büyük zaferle sonuçlanan ve 1923'te Lozan'da başarısını dünyaya kabul ettiren İstiklal Harbine borçluyuz. Lozan Antlaşması sayesinde ekonomimizi kısıtlayan kapitülasyonların kaldırılmasıyla milli sanayimiz gelişti ve yabancılarla rekabet edebilir hale getirildi. İzmir İktisat Kongresi'nde özel sektöre yönelik ilk kapsamlı desteklerin hayata geçirilmesi kararı alındı. Böylece Türkiye'de kayda değer sanayi tesisleri üretim kapasitesi ve kültürü oluştu. Burada çok şey borçlu olduğumuz 30 Ağustos zafer bayramımızı kutluyoruz" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, "Bizler iş dünyası olarak bugün sanayiden turizme, tarımdan ticarete her alanda 30 Ağustos ruhu ile bayrağımızı dünyanın her köşesinde gururla dalgalandırmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler