Su Sorunu Masaya Yatırılıyor

Küresel ısınmaya bağlı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Türkiye, bu alanda önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün önderliğinde ve Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) k

Su Sorunu Masaya Yatırılıyor

Küresel ısınmaya bağlı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Türkiye, bu alanda önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün önderliğinde ve Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) katkıları ile gerçekleştirilecek III. Ulusal Su Mühendisliği sempozyumu, 10-14 Eylül 2007 tarihlerinde İzmir'in Gümüldür ilçesinde yapılacak.

Uluslararası birçok konuğun da konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda kamu kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör, gönüllü kuruluşlarca hazırlanacak bildiriler ele alınacak.

Havaların mevsim normallerin üzerinde ısınması ve su kaynakların azaldığı bir döneme denk gelen bir süreçte gerçekleştirilecek sempozyumda, Türkiye'nin içinde bulunduğu su sıkıntısı ve bunun yol açtığı sorunların da ele alınması bekleniyor.

Çok sayıda yerli ve yabancı uzmanın katılacağı III. Ulusal Su mühendisliği sempozyumunda, genel hidrolik, kıyı hidroliği, nehir hidroliği, hidroloji, su kaynakları, sediment tasarımı, coğrafi bilgi sistemleri, modelleme yöntemleri, hidrolik potansiyel ile su temini ve arıtma ile sulama-kurutma konuları masaya yatırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem