Sporda özerkliğe önem veriliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Geçiş sürecinin tüm sıkıntılarını ve risklerini göze alarak özerklik uygulamasını sürdürme kararlılığındayız. Buna paralel olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzü de yeniden yapılandırmayı planlıyoruz'' dedi.Erdoğan, Mi

Sporda özerkliğe önem veriliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Geçiş sürecinin tüm sıkıntılarını ve risklerini göze alarak özerklik uygulamasını sürdürme kararlılığındayız. Buna paralel olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzü de yeniden yapılandırmayı planlıyoruz'' dedi.

Erdoğan, Milli Eğitim Şura Salonu'nda bugün başlayan 6. Spor Şura'sının açılışında yaptığı konuşmada, sporu devletin değil, bu işi yapanların yönetiminde bir alan haline getirmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:
''Bunun için federasyonların özerkliğine büyük önem verdik. Geçiş sürecinin tüm sıkıntılarını ve risklerini göze alarak özerklik uygulamasını sürdürme kararlılığındayız. Buna paralel olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzü de yeniden yapılandırmayı planlıyoruz. Nüfusu 10 binin üzerinde olan bütün yerleşim birimlerini spor salonlarına kavuşturmak için bir yatırım atağını başlattık. Sadece 2008 yılında programa aldığımız proje sayısı 99'dur. 
Yeni yatırımlar yanında mevcut tesisleri daha etkin kullanabilmek için kimi yerde belediyeleri kimi yerde özel idareleri devreye sokuyoruz.''

Erdoğan, ''Beklentim, Türkiye için işte böylesine derinlikli spor politikaları oluşturulmasına katkı sağlayacak politikalar ortaya konulmasıdır. 2020'de olimpiyatı alma hedefimiz var. Bunu ne yapıp yapıp sağlamanın gayreti içerisinde olacağız'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler