Soylu: "Artık kimse bizim operasyonlarımıza laf söyleyemez"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de düzenlenen hain saldırı hakkında açıklama yaptı. 

Soylu: "Artık kimse bizim operasyonlarımıza laf söyleyemez"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de şehit düşen astsubay eşi ve 11 aylık çocuğu için, "Artık kimse bizim operasyonlarımıza laf söyleyemez. PKK dün da bebek katiliydi bugün de bebek katili" dedi.

Soylu Karabük'te konuştu. Soylu konuşması sırasında gözyaşlarının tutamadı. Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Yüksekova'da düzenlediği hain saldırı hakkında şunları söyledi:

"Dün hemen görüştüm. Çelik gibi bir iradesi var. Bana dedi ki, 'Bakanım, karım oraya benim yanıma gelmek istedi çocukla beraber. Başımıza böyle bir iş geldi. Vatan Sağ olsun.'

Hiçbir şeyden korkmayın. Amerika 5 bin TIR gönderip de PKK’yı ve PYD’yi orada besleyecekmiş. Avrupa onlara destek verecekmiş. Bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız bu toprakları onlara mezar etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi. Avrupa bunların arasında oldu. Ama bilesiniz ki; askerimiz bu toprakları onlara mezar etti. 5 bin TIR silah gönderenlerin, moral verenlerin, ABD'den adamlarını gönderip PKK katillerine eğitim verenlerin Türkiye'nin terörle mücadelesine edecek lafı yoktur. Dünyada kimsenin terörle mücadele ettiği yok; Orta Doğu'yu yağmalamak isteyen akıl, Türkiye'ye bunları yaşatmaktadır. Bize parmak sallıyorlar, Türkiye, eski Türkiye değildir. Başaramayacaklar. Terör örgütü ortakları PKK bugün can çekişmektedir. Bu cinayetin görmezden gelinip, üstü örtülür bir yanı yoktur. Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne mahkemelerimize yargılamalarımıza laf söyleyebilir. Ne de kiminle alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Besleyip büyüttükleri budur. PKK dün da bebek katiliydi bugün de bebek katili."

Soylu, "Buradan çıkıp o cenazeye katılacağız. Bir şehit annesiyle, bir şehit babasıyla konuşurken nasıl ezildiğimi, o insanların acısını nasıl hissettiğimi iyi bilirim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem