Sonbahar'da da Yağmur Yok

Türkiye'yi kasıp kavuran kuraklıkla ilgili alınacak önlemler konuşulurken, Meteoroloji uzmanları kötü bir haber daha verdi. Yetkililer, herkesin barajları dolduracak yağışları beklediği sonbaharda da kuraklığın süreceğini açıkladı. Uzmanlar, mevsimlik yağ

Sonbahar'da da Yağmur Yok

Türkiye'yi kasıp kavuran kuraklıkla ilgili alınacak önlemler konuşulurken, Meteoroloji uzmanları kötü bir haber daha verdi. Yetkililer, herkesin barajları dolduracak yağışları beklediği sonbaharda da kuraklığın süreceğini açıkladı. Uzmanlar, mevsimlik yağışların susuzluk için çözüm olmadığını söyledi. Bu arada, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde çıkılmaya başlanan yağmur duaları, tartışmaları da beraberinde getirdi. Meteoroloji yetkilileri, sonbahar yağışlarının kuraklığa çare olmayacağını açıkladı.

Kuraklık artınca umut sonbahara kaldı. Ancak Meteoroloji, bu umutları yarım bıraktı. Sonbahar yağışlarının kuraklığı 4-5 aylık süreçte ortadan kaldırmasının düşük ihtimal olduğu açıklandı. Uzun bir sürece ihtiyaç olduğunu belirten uzmanlar, "Deprem gibi kuraklıkla da yaşamasını öğrenmeliyiz" dedi.

Ankara'da şiddetli bir kuraklık yaşandığını belirten uzmanlar, İstanbul'da yağışların bu şekilde devam etmesi halinde yer altı sularının bile bitebileceğini kaydetti. Bu arada önümüzdeki 3 ayda sıcaklığın mevsim normallerinin 2-4 derece üstünde seyredeceği ve kısa süreli yağışlar görüleceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem