Son Gazi'ye buruk uğurlama

Evi sürekli ziyaretçi akınına uğrayan gazi Yakup Satar, hasta yatağında kendisini görmeye gelen öğrencilere, “Ülkeye dört elle sarılın. Sakın bölünmeyin” vasiyetini bırakmıştı.Satar, 30 Mart 2007'de kızlarıyla birlikte verdiği röportajda, ziyaretçilerine

Son Gazi'ye buruk uğurlama

Evi sürekli ziyaretçi akınına uğrayan gazi Yakup Satar, hasta yatağında kendisini görmeye gelen öğrencilere, “Ülkeye dört elle sarılın. Sakın bölünmeyin” vasiyetini bırakmıştı.Satar, 30 Mart 2007'de kızlarıyla birlikte verdiği röportajda, ziyaretçilerine de her zaman söylediği gibi ülkenin bir bütün halinde kalması gerektiğini vurgulamıştı.

Arkasında, oturduğu 70 bin YTL değerindeki apartman dairesiyle İstiklal Madalyası'nı bırakan Satar, son olarak 260 YTL gazilik maaşı alıyordu. Satar'ın evi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, valiler, generaller, belediye başkanları, öğrenciler ve yurtdışından gelen Türk vatandaşları tarafından ziyaret ediliyordu.


Evi sürekli ziyaretçi akınına uğrayan Yakup Satar'ı 1 Nisan 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da ziyaret etmişti. Gazi Yakup Satar'la bir süre sohbet eden Erdoğan, Satar'a köstekli altın saat hediye etmişti.Satar, döneminde tanık olduğu ülkenin durumunu ve o sıralarda başından geçen olayları ilk ağızdan her fırsatta ziyaretine gelenlere anlatmaya çalıştı. Son 5-6 yıldır çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle dışarı çıkamaz hale geldiği bilinen Satar'ın evine, son zamanlarda ziyaretçi kabul edilmiyordu. İşitme ve görme yeteneği zayıflayan Gazi Satar, kızları  aracılığıyla ülkede yaşanan gelişmelerden haberdar oluyordu.

'Vatanın kıymetini bilin'


Satar, ziyaretine gelen öğrencilere şu tavsiyelerde bulunuyordu:“Kurtuluş Savaşı çok zor şartlar altında kazanıldı. İşgale karşı direnen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir mucizeyi gerçekleştirdi. Atatürk'ün askeri imkânı yoktu. Ordu, harp tecrübesi olmayan, çocuk denecek yaşta insanlardan kuruluydu. Vatanı zor şartlar altında kurtarıp tertemiz size emanet ettik.


Kıymetini bilin. Atatürk bize 'Herkesle dost olun. Herkese merhaba deyin' derdi. Bunu size iletiyorum. Düşmanlar dost gibi görünüp sürekli Türkiye'yi bölmeye çalıştı. Özellikle gençler düşmanın oyununa gelip birbirine düşmemelidir. Bizler gibi, gençler de ülkeye dört elle sarılmalıdır. Bu vatan elden giderse bir daha geri getirilemez. Gençler bu vatanı sonuna kadar korumalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem