Son 1 haftada 4. olay

Tekirdağ'da 8’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı birlikte vatani görevini yapan 20 yaşındaki er D.D., dün akşam koğuşun girişinde üzerine başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe verdi. Ağır yaralanan ve 3’ncü derece yanık olduğu belirlene

Son 1 haftada 4. olay

Tekirdağ'da 8’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı birlikte vatani görevini yapan 20 yaşındaki er D.D., dün akşam koğuşun girişinde üzerine başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe verdi. Ağır yaralanan ve 3’ncü derece yanık olduğu belirlenen askerin durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Tekirdağ’da, bulunan 8’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı birlikte vatani görevini yapan er D.D., dün akşam istirahat etmek için gittiği koğuşunun önünde nereden temin ettiği bilinmeyen bidonla üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Diğer askerler tarafından battaniyeye sarılan D.D., askeri ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 3’nci derece yanık olduğu belirlenen D.D., ilk müdahalesinin ardından hayati tehlikesi nedeniyleÇorlu Devlet Hastanesi’ndeki yanık tedavi merkezine sevk edildi.
 
Bilinci kapanan ve hayati tehlikesi süren D.D.’nin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

ASTSUBAY İNTİHAR ETTİ !

Giresun'un Yağlıdere İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 30 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Hakan Diş intihar etti.

Astsubay Üstçavuş Hakan Diş'in Yağlıdere İlçe Jandarma Komutanlığı kışlasındaki kamelyaların birinde bugün saat 06.00 sıralarında beylik silahıyla intihar ettiği açıklandı. Ağustos ayında ilçedeki görevine başlayan Diş’in evli olduğu ve ailevi sebeplerden intihar ettiği belirtildi.

Astsubay Diş'in cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak inceleme ardından memleketi Tokat'a gönderilecek.

TOKAT'TA NÖBETTEKİ ASKER İNTİHAR ETMİŞTİ

Edinilen bilgiye göre Tokat'ta vatani görevini yapan 23 yaşındaki Piyade Er Erhan Turun, nöbet sırasında piyade tüfeğiyle intihar etti. Olay, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orduevi'nde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Kırşehir nüfusuna kayıtlı er Erhan Turun, Gaziosmanpaşa Bulvarı'na bakan yol üzerinde askeri araçların giriş yaptığı kapıda bilinmeyen nedenle tüfeğini çenesinin altına dayayıp ateşledi. Turun, olay yerinde öldü.

Orduevinde görevli askerlerin durumu bildirmesi üzerine inceleme ekibi ve Cumhuriyet Savcısı geldi. Burada yapılan inceleme sonrası Turun'un cesedi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Turun'un askerliği bitirmesine 2 ay kaldığı belirtildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

ŞANLIURFA'DA 3 KİŞİ 3 ŞEHİT OLDU

Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde sınır hattında nöbet tutan üç asker şehit oldu.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre olayın Suriye tarafından açılan bir ateşle değil, cinnet getiren bir askerin önce iki arkadaşını şehit edip sonra intihar etmesinden kaynaklandığı belirtildi.

SURİYE'DEN SALDIRI İDDİASI YALANLANDI

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi.



BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 askerin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, "tüm bulgular olayın cinnet olduğunu gösteriyor" dedi.

SURİYE SINIRINDA 3 ŞEHİT !

Sınır hattında nöbet tutan 3 asker, sınırın karşı tarafı olan Suriye’nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu şehit olduğu iddia edildi. Ancak olayın böyle gerçekleşmediği, bir saldırı ya da terör olayının yaşanmadığı Genelkurmay'ın açıklamasıyla ortaya çıktı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Genelkurmay’dan olayla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, olayın bir terör saldırısı olmadığı cinnet getiren bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesi olduğunu belirtildi.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Devamı sayfa 2'de

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da 3 askerin ölümüne neden olan olayın terör veya sınır ötesinden gelen bir saldırı olmadığını belirterek, "Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo" dedi.

Davutoğlu, Varşova'da kaldığı otelden ayrılmadan önce gazetecilerin sorusu üzerine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde üç askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan hemen bilgi aldığını belirten Davutoğlu, konuyu gece boyunca takip ettiklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'la da görüştüğünü, onlardan bilgi aldığını ifade eden Başbakan

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Tablo aydınlanmış görünüyor. Maalesef üç askerimiz vefat etti, şehit oldu, Allah rahmet eylesin her şeyden önce. Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo. Yani herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne surette olursa olsun görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum, Mehmetçiklerimize, ailelerine taziyelerimi iletiyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler