Somali'deki Türkler için tehlikeli gelişme

Somali'de bulunan Türkler'in ve konsolosluk personelinin durumuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Somali devlet başkanlığı sarayından bir yetkili, “El Şebab militanları sarayın bir kısmına girdi. Şu anda çatışma sürüyor. Saldırganların çoğunun öldür

Somali'deki Türkler için tehlikeli gelişme

Somali'de bulunan Türkler'in ve konsolosluk personelinin durumuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
 
Somali devlet başkanlığı sarayından bir yetkili, “El Şebab militanları sarayın bir kısmına girdi. Şu anda çatışma sürüyor. Saldırganların çoğunun öldürüldüğünü düşünüyorum” dedi.

El Şebab sözcüsü de “Başkanlık sarayına girdik ve bazı bölümlerini ele geçirdik. Çatışmalar sürüyor” diye konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI SARAYDA DEĞİL
 
Saldırganların saray yerleşkesine girdiğini duyuran BBC, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Muhammed'in sarayda olmadığını kaydetti.
 
Saldırganların başbakanlık ve Maliye Bakanlığı binalarını ele geçirdiği, başbakanlık binası önünde 2 cesedin bulunduğu duyuruldu.
 
Şebab örgütü, Ramazan ayında saldırıları artırma tehdidinde bulunmuştu. Cumartesi günü meclis yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem