Soma faciasında flaş gelişme!

Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Soma İddianamesi'ne eksikler nedeniyle yapılan itirazları değerlendirdi. İddianameyi 4 nedenle Cumhuriyet Savcılığı'na geri gönderen Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin iki nedenini haklı buldu. Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balk

Soma faciasında flaş gelişme!

Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Soma İddianamesi'ne eksikler nedeniyle yapılan itirazları değerlendirdi. İddianameyi 4 nedenle Cumhuriyet Savcılığı'na geri gönderen Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin iki nedenini haklı buldu. Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yargılamanın başlamasının iki ay uzayabileceğini söyledi. İddianame; Akhisar Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine bir üst mahkeme olan Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelmişti.

13 Mayıs’taki facianın ardından başlatılan tahkikat çerçevesinde halen 8 kişi tutuklu bulunurken, Soma Cumhuriyet Savcılığı 3 Kasım’da fezlekeyi hazırlayıp Ağır Ceza Mahkemesi mevcut bulunan en yakın Akhisar Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı ise fezlekeyi inceleyip, hazırlamış olduğu iddianameyi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne 10 Kasım’da sundu. İddianameyi inceleyen Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi de 25 Kasım’da 4 noksan madde sebebiyle savcılığa iade etti. Bunun üzerine Akhisar Cumhuriyet Savcılığı iddianamenin iadesine itiraz etti. İddianame bu defa Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İDDİANAMENİN İÇERİĞİ

Aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, şirket yöneticileri Akın Çelik ve Ramazan Doğru’nun da bulunduğu halen tutuklu 8 şahıs hakkında “mümkün kasıtla insan öldürme ve yaralama” suçundan 301 ve 161 defa, çoğu mühendislerden oluşan başka 8 şirket çalışanının “bilinçli taksirle insan öldürmek ve yaralamadan” 301 ve 161 defa maden görevlisi 29 şahıs hakkında da “taksirle insan öldürmekten” yargılanmaları talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler