Soda Şişeleri Bakkalda Patladı

Maden Suyu Üreticileri Derneği'nin toplantısından ne maden suyu ne de şişe üreticisine yönelik bir önlem çıktı.

Soda Şişeleri Bakkalda Patladı

Maden Suyu Üreticileri Derneği'nin toplantısından ne maden suyu ne de şişe üreticisine yönelik bir önlem çıktı. Tek suçlu, satış noktalarında yer açmak için kolileri dışarıda bırakan bakkal ve büfeler...

Maden suyu şişelerinin elde patlamasıyla yaşanan yaralanmaları gündeme getirdiğimiz haberlerin ardından bir açıklama yapan Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER), konunun taraflarını biraraya getirecek bir toplantıyla soruna çözüm aranacağını belirtti.

 Dernek geçtiğimiz hafta yapılan toplantı sonucu dün yaptığı açıklamada, satış noktalarının denetlenmesi kararını aldı. Yani şişelerin patlamasında sorumluluk, dolum tesisleri ya da şişe üreticilerine değil, satış noktalarıyla tüketicilere yüklendi. Böylece "Ya elimde patlarsa" korkusuyla maden suyu tüketmekten kaçınan tüketicinin içini rahatlatacak kesin bir sonuç alınamadı.

Maden suyu üreticisi firmalarla Şişecam'ın yetkililerinin çözüm toplantısının sonuçlarını açıklayan MASUDER Başkanı Mehmet Erbak, maden sularının en sağlıklı ambalaj olan cam şişede sunulmasının sektörün görevi olduğunu söyledi. Erbak, mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıklarda maden suyu satan bayi ve satış noktalarının titizlikle uyarılarak, kolilerinin dışarıda, güneş altında bırakılmaması konusunda önlem alınacağını söyledi.

Erbak, "Özellikle bakkal, tekel bayi gibi nihai ürün satıcıları, dükkanlarında yer açmak için maden suyu kolilerini dışarıda bırakıyorlar. Bu durum bayilerimiz ve dernek görevlileri tarafından satış noktaları sık sık kontrol edilerek bu durum önlenmeye çalışılacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem