Şırnak'ta patlama: 1 çocuk öldü

Şırnak'ın ilçesi İdil'de bir evin bahçesinde meydana gelen patlama 1 çocuk öldü. Bir çocukta ağır yaralandı.

Şırnak'ta patlama: 1 çocuk öldü

Şırnak'ın İdil İlçesi'nin Sulak Köyü'nün Aslantepe mezrasında meydana gelen patlamada dört yaşındaki Saliha Rojivan İdem öldü, yedi yaşındaki erkek kardeşi ağır yaralı.

Doğan Haber Ajansı haberine göre patlama bir evin bahçesinde; Fırat Haber Ajansına göre ise çocukların evinin yakınındaki eski karakol bahçesinde meydana geldi.

Patlamada ağır yaralanan çocuklardan Saliha Rojivan İdem kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'ne öldü. Üç yaş büyük erkek kardeşi ise Cizre Devlet Hastanesi'nden alınarak askeri helikopterle Diyarbakır'a götürüldü.

Olayla ilgili açıklama yapan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ise patlamanın bir evin bahçesinde meydana geldiğini ancak patlamaya neyin neden olduğunun henüz belirlenemediğini söyledi.

Özkan, "İncelemeler sürüyor. İnceleme sonucunda patlamanın nedeni belli olacak" dedi.

Bir Yılda 14 Çocuk Öldü
"Bir Göz de Sen Ol" inisiyatifinin açıkladığı rakamlara göre kolluk kuvvetlerinin açtığı ateş ya da askeri mühimmat patlaması sonucu son bir yılda 13 çocuk öldü. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, 1989-2009 arası kolluk güçleri tarafından öldürülen çocukların sayısının 342 olduğu açıklanmıştı; bu rakam 355'e çıktı.

En son 4 Kasım'da Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde dört yaşandaki kız çocuğu, evin yakınındaki 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki atış eğitimi sırasında askerlerin silahından çıktığı iddia edilen kurşunla öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem