Sinop'ta Toplu Balık Ölümleri

Sinop'un Durağan ilçesindeki İkiz göletin kuraklık sebebiyle sularının çekilmesinden dolayı toplu balık ölümleri yaşanıyor.Karayazı mevkisinde İkiz gölette, uzun süredir bölgede yaşanan aşırı kuraklık ve çeltik tarlalarının sulanması nedeniyle su seviyesi

Sinop'ta Toplu Balık Ölümleri

Sinop'un Durağan ilçesindeki İkiz göletin kuraklık sebebiyle sularının çekilmesinden dolayı toplu balık ölümleri yaşanıyor.

Karayazı mevkisinde İkiz gölette, uzun süredir bölgede yaşanan aşırı kuraklık ve çeltik tarlalarının sulanması nedeniyle su seviyesinde büyük düşüş yaşandı.

Su seviyesinin olması gerekenin altına düşmesi sonucu gölette bulunan ve çoğunluğu aynalı sazan olmak üzere birçok balık türünde toplu balık ölümler yaşanıyor. Bu arada balık ölümleri balıkçıl kuşların da göl çevresine akın etmesine neden oldu. Bölge halkı konunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem