Sınırda askeri tedbirler artırıldı

Suriye’nin IŞİD’in kontrolünde bulunan bölgelerine sınır olan Türkiye tarafında Türk Silahlı Kuvvetleri tedbirlerini artırdı.Kilis’in Yavuzlu köyünün karşısından Elbeyli ilçesine kadar olan sınır hattı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kontrolünde

Sınırda askeri tedbirler artırıldı

Suriye’nin IŞİD’in kontrolünde bulunan bölgelerine sınır olan Türkiye tarafında Türk Silahlı Kuvvetleri tedbirlerini artırdı.

Kilis’in Yavuzlu köyünün karşısından Elbeyli ilçesine kadar olan sınır hattı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kontrolünde bulunuyor. Örgütün kontrolündeki bölgelerin Türkiye tarafında TSK tarafından zırhlı araç, tank, obüs topları ile geniş güvenlik önlemi alındı.

Zırhlı araçlar 24 saat devriye gezerken, tank ve zırhlı araçların namlularının Suriye’ye çevrilmiş olduğu gözlendi. IŞİD’in kontrolünde bulunan bölgelerden Suriyeli mülteciler gelmezken, IŞİD’ın kontrolünde olmayan yerlerden Türkiye’ye Suriyeli sığınmacı akını sürüyor. IŞİD’in kontrolünde bulunan bölgelerde sessizlik sürerken, Suriyeliler, güvenlik bölgelerinde toplanarak Kilis üzerinden Türkiye’ye gelmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler