Sınır karakollarına TOKİ el atıyor

Çok sayıda Mehmetçiğin şehit olduğu derme çatma sınır karakollarının hali içler acısıydı. 3 kez baskına uğrayan Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'nda 3 Ekim 2008'de de 17 şehit verilince sınır karakollarının güçlendirilmesi kararı alındı...5 YILDIZLI KALEKOL

Sınır karakollarına TOKİ el atıyor

Çok sayıda Mehmetçiğin şehit olduğu derme çatma sınır karakollarının hali içler acısıydı. 3 kez baskına uğrayan Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'nda 3 Ekim 2008'de de 17 şehit verilince sınır karakollarının güçlendirilmesi kararı alındı...
5 YILDIZLI KALEKOL

TOKİ'nin inşa edip Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ettiği sınır karakollarından biri olan Van'daki Harabe Kışla kapılarını açtı. İşte bölge halkının 'Kalekol', içinde görev yapan Mehmetçiğin ise '5 yıldızlı otel' dediği yeni nesil karakol.

Serin, Samanlı, Çobanpınar, Taşlıtepe, Taşdelen, Perihan, Betonpınar, Sivritepe, Dikboğaz, Tuzla, Milli, Alan, Derecik, Çelik, Kısıklı, Serbest, Sultantopu, Kavaklı, Pirinçeken, Ördekli, Ortaklar, Kocatepe, Üzümlü, Aktütün, Dağlıca ve Sarıyayla...
30'DEN FAZLA ŞEHİT

Bunlar, 1985'ten bugüne kadar terör örgütünün baskınlarına hedef olan karakollar. PKK'nın ağır silahlarla saldırdığı bu karakollarda, teröristlerin ilk ateşinde 300'den fazla asker şehit oldu.

Özellikle son birkaç yıldır, başta da Üzümlü, Aktütün ve Dağlıca baskınlarının ardından 'karakolların güvenliği' başlığı tartışmaya açıldı. Bazıları sınır hattında, bazıları ise PKK'nın yıllardır varlığını sürdürdüğü bölgelerde yer alan karakolların konuşlandığı noktaların gerçekten doğru yerler olup olmadığı tartışmanın başlıklarından biriydi.

İkinci başlık karakollar ve bağlı gözetleme kulelerinin yapısal olarak ne derece güvenli olduğuydu. 3 Ekim 2008'de Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na yönelik gerçekleşen saldırıda 16 asker şehit oldu. Bu baskının ardından sınır karakollarını güçlendirilmesi kararı alındı. Genelkurmay Başkanlığı ile TOKİ karakolların yenilenmesi konusunda harekete geçti. Yenilenmesi planlanan 169 karakolun 57'si Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 112'si ise Jandarma Genel Komutanlığı'na ait.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem