Sınava giremeyince olay çıkarttı

Dosyasının Ankara'ya gönderilmemesi nedeniyle güvenlikçi sınavına giremeyen Nevzat S., silah zoruyla bir pastaneye götürdüğü okulun sekreteri Gülay M.'yi rehin aldı. Polisin yarım saat süren çabaları sonucu ikna edilen genç gözaltına alındı. Olay Rize'nin

Sınava giremeyince olay çıkarttı

Dosyasının Ankara'ya gönderilmemesi nedeniyle güvenlikçi sınavına giremeyen Nevzat S., silah zoruyla bir pastaneye götürdüğü okulun sekreteri Gülay M.'yi rehin aldı. Polisin yarım saat süren çabaları sonucu ikna edilen genç gözaltına alındı.

Olay Rize'nin Tophane Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan bir pastanede bugün saat 12.30 sıralarında yaşandı. Uzay Güvenlik Okulu'na başvuran ve 550 YTL ödeyerek kurs gören 26 yaşındaki Nevzat S., kurs sonunda dosyası Ankara'ya gönderilmediği için güvenlikçi sınavına giremedi. Bunun üzerine okul yöneticilerine tepki gösteren Nevzat S.'ye, ödediği paranın 200 YTL'si iade edildi, kalan bölümünün de sonra ödeneceği söylendi.

Sinirlenerek okuldan ayrılan ancak daha sonra beline tabanca takarak yine okula dönen Nevzat S., sekreter 29 yaşındaki Gülay M.'yi silah zoruyla okuldan çıkartarak civardaki bir pastaneye soktu. Silahını sekreterin başına dayayan Nevzat S., polis çağrılmasını istedi.

Olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi alarak genci sakinleştirmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren ikna çabalarının ardından sakinleştirilen Nevzat S. silahını polise teslim etti. Pastaneden önce gözü yaşlı halde sekreter Gülay M., ardından da yüzünü montuyla kapatan Nevzat S. çıkartıldı. Nevzat S. gözaltına alındı.

Nevzat S.'nin Çaykur'da mevsimlik işçi olarak çalıştığı, güvenlikçi olarak çalışmak için belge almak amacıyla okula kayıt yaptırdığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem