Sinan Yılmaz'a veryansın etti

HABER61.NET-MAGAZİN SERVİSİ- 2012 yılında Trafik kazasında  ağır yaralanarak ölümden dönen Karadenizli Sanatçı Kaptan Yılmaz,  27 yıldır müzik piyasasında. Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren Kaptan Yılmaz, kolbastı oyununun hikayesini dinleyenle

Sinan Yılmaz'a veryansın etti

HABER61.NET-MAGAZİN SERVİSİ- 2012 yılında Trafik kazasında  ağır yaralanarak ölümden dönen Karadenizli Sanatçı Kaptan Yılmaz,  27 yıldır müzik piyasasında. Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren Kaptan Yılmaz, kolbastı oyununun hikayesini dinleyenlerine anlatarak Trabzon’un değerlerine sahip çıkıyor.

"Kolabastı ve hoptek ayrı şeylerdir" ifadeleriyle konuşmasına başlayan Yılmaz"Kolbastı bir yaşam biçimidir. Faroz da yaşayan insanların hayat hikayesini anlatır. Adam denize çıkar ağ atar, denizdeyken gökyüzünde ki martılara bakar bu hareketler oyunun içine işlenir. Kostantim Muhammet marti hareketi yapar oyunun içine işler başka biri denizin dalgalanmasıyla sarsılan kayığın içinde denge sağlarken ortaya topal hareketi çıkar. Tüm hareketlerin ayrı bir hikayesi vardır".

"BEN ONUN YAŞI KADAR PROGRAM YAPTIM"

Kolbastının tanımını yapan Kaptan Yılmaz, ünlü şarkıcı Sinan Yılmaz'a veryansın etti. "Sinan Yılmaz'ın oynadığı oyun kolbastı değil hoptek diyen Yılmaz, " Faroz da oynayan herhangi biriyle Sinan Yılmaz’ın arkasında oynayan çocuklar arasında çok fark var.  Kolbastı Türkiye çapında değil dünya çapında ses getirmiştir. Türkiye’de ilk defa 2002 yılında alt yapısını tekno şeklinde yapıp bu müziği piyasaya süren benim. Meşhurlaşında bu arkadaşımız(Sinan Yılmaz) Trabzon’a geliyor benim ‘gıdıkla beni’ adlı şarkımı dinliyor ve kolbastıya sahip çıkıyor.  Ayrıca şunu da söylemek istiyorum Trabzonspor’un tüm maçlarında da bu şarkım çalar, onun ki çalmaz. Çünki benim şarkımda yörenin tınısı var. Sinan Yılmaz beni dinledikten sonra kolbastıyı alıp burada ki bir kaç üniversite öğrencileriyle birlikte sahneye taşımıştır. Hatta arayıp beni abi bırakında ekmeğini yiyelim işimizin demiştir. Ama onun unuttuğu bir konu var. Ben onun yaşı kadar program yaptım. Volkan Konak ile başladık biz müziğe. Yılmaz ise sonradan gelip kurnazlık yapmıştır. Şarkıyı alıp kolbastı adı altında hoptek Mehmet’in oyununu sergilemiştir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem