Sinagog bombacısı yakalandı

2003 yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu, Şişli'deki Bet Yaakov Sinagogu ile İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bank'a düzenlenen bombalı saldırılara katıldığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan terör örgütü El Kaide üyesi Nur

Sinagog bombacısı yakalandı

2003 yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu, Şişli'deki Bet Yaakov Sinagogu ile İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bank'a düzenlenen bombalı saldırılara katıldığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan terör örgütü El Kaide üyesi Nurettin Gündüz Konya'da yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 32 yaşındaki Nurettin Gündüz'ün merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'nde saklandığı eve sabah erken saatlerde operasyon düzenledi.

Burada gözaltına alınan Gündüz, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gündüz'ün 2003 yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu, Şişli'deki Bet Yaakov Sinagogu ile İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bank'a düzenlenen 67 kişinin ölümü, 700 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırılara katıldığı gerekçesiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı, Yargıtay sonucu sonucu beklendiği için tahliye edildiği belirtildi.

Gündüz'ün cezasının Yargıtay'da 2009 yılının Haziran ayında onandığı ve o tarihten bu yana arandığı belirtildi. Gündüz, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem