Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 02 Eylül 2026 08:19 Güncellenme tarihi: 02 Eylül 2026 08:30

Silivri açıklarında iki gemi çarpıştı! 10 personelden haber alınamıyor

Silivri açıklarında Türk bayraklı iki ticari geminin çarpışması sonrası kayıp olan 10 personel için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İstanbul Silivri açıklarının 18 mil güneyinde, Türk bayraklı iki ticari gemi çarpıştı. Kocaeli’den Aliağa’ya seyir halinde olan ALSU isimli gemi ile İskenderun Limanı’ndan Karadeniz Ereğli’ye giden TUĞBERK İMAMOĞLU isimli ticari geminin çarpışmasının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre kaza, 2 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Çarpışmanın ardından ALSU isimli gemide gözle görünür herhangi bir hasar tespit edilmedi.

10 PERSONELLE İRTİBAT KURULAMIYOR

TUĞBERK İMAMOĞLU isimli ticari gemi ile gemide bulunan 10 personelle henüz irtibat kurulamadığı bildirildi. Kayıp personelin bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından Kıyı Emniyeti ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Komutanlığına bağlı çok sayıda deniz unsuru ve sahil güvenlik helikopterinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Bölgede bulunan ekiplerin, TUĞBERK İMAMOĞLU isimli gemi ve 10 personeline ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Haber Bülteni

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!