Şike ve Dİnk davası savcıları gitti

HSYK kararnamesiyle Şike ve Balyoz davaları başta olmak üzere kamuoyunun yakından takip ettiği birçok soruşturmaya bakan savcı ve hakimler İstanbul dışına atandı.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Ocak ayı kararnamesini akşam saatlerinde yayınladı.

Şike ve Dİnk davası savcıları gitti

HSYK kararnamesiyle Şike ve Balyoz davaları başta olmak üzere kamuoyunun yakından takip ettiği birçok soruşturmaya bakan savcı ve hakimler İstanbul dışına atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Ocak ayı kararnamesini akşam saatlerinde yayınladı. Kararname ile 784 adli ve 104 idari hakim ve savcı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı.

Akşam saatlerinde yayınlanan kararname ile Hrant Dink cinayeti davasının önceden görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başkanlık yapan ve karardan sonra “Örgüt var ama delil yok” açıklamasıyla gündeme gelen Hakim Rüstem Eryılmaz Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından Şanlıurfa’ya atandı.

BALYOZ VE ŞİKE SAVCILARI İSTANBUL DIŞINA ATANDI

Kararname ile Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından Uşak Hakimliği’ne atandı. Daha önce İstanbul’da görev yapan ve bir süre Balyoz soruşturmasında görev alan Karşıyaka Savcısı Ali Haydar Kırşehir Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Balyoz soruşturması savcılarından olan Hüseyin Ayar ise Küçükçekmece Savcılığı’ndan Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

İstanbul merkezli KCK soruşturmasına bakan eski özel yetkili savcılardan Adnan Çimen, Büyükçekmece Savcılığı’ndan Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na tayin edilirken Balyoz soruşturması ve Deniz Seki’nin uyuşturucu soruşturmasını yürüten eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar, Bakırköy Savcılığı’ndan Gaziantep Savcılığı’na atandı.

HSYK’da daire başkanı iken daha sonra yapılan seçimlerde kendine yer bulamayan ve Bakırköy Savcılığı’na atanan İbrahim Okur, bu kararname ile İstanbul Anadolu Hakimliği’ne atanırken Şike davasının ve Oda tv davalarının önceden görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimlerinden Hikmet Şen, İstanbul Hakimliği’nden Van Hakimliği’ne atandı.

Kararname ile Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk de Bakırköy Savcılığı’ndan Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

MİT MÜSTEŞARINI İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI ERZURUM’A ATANDI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağıran eski özel yetkili savcılardan Sadrettin Sarıkaya, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’ndan Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

CUMHURİYET GAZETESİ VE PAMİR’İN SAVCISI BAŞSAVCI VEKİLİ

HSYK Kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekillerinde de değişiklikler oldu. Kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fehmi Tosun, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanırken, İstanbul Başsavcı Vekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu, Küçükçekmece Savcısı oldu. Zekeriyaköy’de havuzda boğularak ölen Pamir Dikdik’in anne ve babası için iddianame hazırlayan Savcı Levent Çağıl, İstanbul Başsavcı Vekili oldu.

Cumhuriyet Gazetesi’ne soruşturma başlatan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nda görevli Savcı Vedat Yiğit, İstanbul Başsavcı Vekili oldu.

PARALEL YAPI SAVCILARI BAŞSAVCI VEKİLLİĞİNE ATANDI

Kararname ile İstanbul’da paralel yapı iddialarına ve Fethullah Gülen hakkında soruşturma yürüten bazı isimlerde başsavcı vekilliğine atandı.

Kararname ile paralel yapıya yönelik 22 Temmuz soruşturmasını yürüten Savcı İrfan Fidan ve 25 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı veren İstanbul terör örgütlü suçlar bürosu savcılarından İsmail Uçar İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atandı.

Fethullah Gülen hakkında soruşturma yürüten Terör ve örgütlü suçlar bürosu savcılarından Fuzuli Aydoğdu da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem