Sigara içenleri üzecek haber! Sigaraya dev zam yolda

İlk zam haberi geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Mey grubuna ait ağır alkollü içki fiyatlarının yüzde 12.5 oranında artırıldığını açıkladı. Dündar ayrıca sigara fiyatlarına ocak ayında 5 ila 7 lira arasında zam beklendiğini açıkladı.
Sigara içenleri üzecek haber! Sigaraya dev zam yolda

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte alkollü içeceklerde maktu ÖTV tutarlarının artırılmasının ardından sektörden ilk zam haberi geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Mey Grubu’na ait ağır alkollü içkilerin fiyatlarına yüzde 12,5 oranında zam yapıldığını açıkladı.

“Yılbaşı Gelmeden Zam Yağmuru Başladı”

TELE1 ile paylaştığı fiyat listesinde yeni zam oranlarını açıklayan Erol Dündar, yılbaşını beklemeden zamların uygulanmaya başladığını belirtti. Konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı:
"Zam yağmuru başladı. Zaten diğer gruplar da zam yapmaya hazırlanıyor. Firmalar, bugün itibarıyla zamlarını uygulamaya koydu ve ocak ayını beklemeyecek gibi görünüyor."

Sigara Fiyatlarına 5-7 TL Arasında Zam Bekleniyor

Erol Dündar, sigara fiyatlarına ilişkin beklentisini de paylaştı. Henüz sigara ÖTV oranlarının açıklanmadığını belirten Dündar, ocak ayından itibaren tüm gruplarda 5 ila 7 lira arasında fiyat artışı beklediklerini ifade etti:
"Sigarada şu an için bir hareketlilik yok. ÖTV’si muhtemelen yılbaşından sonra açıklanacaktır. Ancak ocak ayında sigara fiyatlarında 5 lira ile 7 lira arasında bir zam geçişi öngörüyoruz."

Kaynak:TV100

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir