SGK'dan önemli duyuru: Süre uzatıldı...

Trabzon Sosyal güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda 6552 sayılı kanun kapsamındaki kurum alacaklarının yapılandırılmasına ilşkin verilen başvuru süresinin Bakanlar Kurulu kararı ile 1 ay daha uzatıldığı belirtildi.Yapılan duyuruda şu ifadelere yer

SGK'dan önemli duyuru: Süre uzatıldı...

Trabzon Sosyal güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda 6552 sayılı kanun kapsamındaki kurum alacaklarının yapılandırılmasına ilşkin verilen başvuru süresinin Bakanlar Kurulu kararı ile 1 ay daha uzatıldığı belirtildi.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;
     
Bilindiği üzere,11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun gereğince, 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin olarak yasal ödeme süresi geçmiş prim ve kapsam altında diğer alacakların yeniden yapılandırılması suretiyle, zaman aşımına uğratılmadan tahsil edilmesi amaçlanmıştır.

Mali uzlaşının sağlanması çerçevesinde ve kamuoyunda Torba Kanun olarak adlandırılan düzenleme ile kapsam altındaki borçlara uygulanan kanuni faiz, gecikme cezası ve gecikme zammı silinmektedir. Borçların geriye kalan anapara kısımları, ödeme sürelerinin bittiği tarihten 10 Eylül 2014 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyat endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak güncellenmekte ve yapılandırmaktadır.

Talep sahipleri kapsama giren borçlarını; dilerlerse peşin ödeyebilecekleri gibi ikişer aylık ödeme dönemleri olmak üzere 6 (altı), 9 (dokuz), 12 (on iki) veya 18 (on sekiz) eşit taksitte de ödeyebilecektir.

Bu nedenle, 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı Kanunun 81 inci maddesiyle 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici 60 ıncı maddede yer alan başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresi, anılan maddenin birinci fıkrasının (d) bendi hükümlerine ilişkin süreler hariç olmak üzere, 30/11/2014 tarihli ve 29191 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 24/11/2014 tarihli 2014/7016 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca; aynı maddede belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmıştır.

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı uyarınca borçların yapılandırılmasına ilişkin olarak sadece başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmakta, bu bağlamda, yapılandırma başvuru süresi 2/2/2015 tarihinde; ilk taksit ödeme süresi ise 2/3/2015 tarihinde sona ermektedir. İkişer aylık dönemler halinde ödenmesi söz konusu olan taksit sürelerinin ödenmesine ilişkin olarak son ödeme tarihlerinde bir değişiklik bulunmamaktadır.

İşverenlerimize ve sigortalılarımıza önemle duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem