Şevki Yılmaz Kimdir? Şevki Yılmaz hangi partiden, ne söyledi?

Eski milletvekili Şevki yılmaz Kimdir? sorunsunun cevabı haberimizde...

Şevki Yılmaz Kimdir? Şevki Yılmaz hangi partiden, ne söyledi?

Son zamanlarda sosyal medyada eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın dillendirdiği ifadeler geniş yankı buldu. Özellikle Sultan II. Abdulhamid'in 4. kuşak torunu Berna Osmanoğlu'nun düğününde yaptığı, Atatürk'ü hedef alan açıklamalar büyük tepkilere neden oldu.

Pek çok kişi, bu olayın ardından Şevki Yılmaz kimdir? sorusunu sordu ve hangi politik geçmişe sahip olduğunu ve ne tür görüşler ileri sürdüğünü merak etmeye başladı.

Şevki Yılmaz kimdir?

1955 yılında İzmit'te doğan Şevki Yılmaz, eğitim hayatına İzmit'te başladı ve İmam Hatip Lisesi'nden sonra Derince Lisesi'nden dışarıdan mezun oldu. 1974 yılında MSP-CHP koalisyon hükümetinde Adalet Bakanlığı'nda özel kalem müdürü olarak görev aldı. Ardından İstanbul Yüksel İslam Enstitüsü'nden mezuniyetinin üzerine Kartal Müftülüğü'nde memurluk yapmaya başladı.

Yılmaz, politik kariyerine Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nda çeşitli görevler üstlenerek devam etti ve 1995 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi'nden (RP) Rize milletvekili olarak seçildi. 28 Şubat süreci sonrasında ise RP'den istifa ettiğini açıkladı.

Şevki Yılmaz Ne Söyledi?

Şevki Yılmaz'ın gündeme gelen sözleri, Berna Osmanoğlu'nun düğününde Atatürk ile ilgili yaptığı konuşma oldu. Bu açıklamalar, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki ile karşılandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem