Selfie'lerde çirkin çıkmanızın sebepleri

Fotoğraf dünyasına yenilik getiren ve son zamanlarda gündemden düşmeyen Selfie pozları son dönemin en popüler fotoğrafları haline geldi. Birçok ünlünün de kapıldığı bu akım, sosyal medyada adeta fotoğraf çılgınlığına dönüşmüş durumda.Kendi kendine fotoğra

Selfie'lerde çirkin çıkmanızın sebepleri

Fotoğraf dünyasına yenilik getiren ve son zamanlarda gündemden düşmeyen Selfie pozları son dönemin en popüler fotoğrafları haline geldi. Birçok ünlünün de kapıldığı bu akım, sosyal medyada adeta fotoğraf çılgınlığına dönüşmüş durumda.

Kendi kendine fotoğraf çekme aslında çok ta yeni bir yöntem değil. Fotoğrafteknolojisi ilk çıktığı andan itibaren insanlar aslında kendi kendine fotoğraf çekmeyi denemiş, fakat ön kamera gibi araçlar bulunmadığı için ya ayna karşısında ya da yarım pozlar oluşmuştu. 2014 Oscar töreninde, ünlü oyuncu Ellen DeGeneres’in ünlü oyuncular ile çektiği selfie pozu geceye damgasını vurmuş, sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı. Bu akımın büyümesine katkı sağlayan bu fotoğraf sonrası, ünlü ya da ünsüz herkes kendi selfie fotoğrafınıpaylaşmaya başladı. 

Selfie'lerde istediğiniz gibi çıkmamanızın sebepleri:

- Ön kameranızın yüzünüze piksel ve gren efekti eklemesi.

- Ne yapsanız yeterli olmayan ışık yüzünden gözlerinizin altının karartılı çıkması.

- Kolunuzun yeterince uzun olmaması sebebiyle tüm selfie’lerinizi burnunuzun dibinden çekiyor olmanız.

- 20 kilo verseniz de gitmek bilmeyen gıdınız...

- Köpek, fil, Hollywood starı gibi selfie arkadaşları edinememiş olmanız.

- Yıllardır doğru açıyı bulamamanız.

- Fotoğrafı çekmek için dokunacağım derken son anda o muhteşem pozunuzu hep bozmanız.

- O en doğal gülümseme anını hep kaçırmanız.

- Şekilli dondurma, yanar dönerli kokteyl gibi aksesuarlar kullanmayı ihmal etmeniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem