Selçuk Özdağ: “Türkiye tek akılla yönetilmez”

Gelecek Partisi genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Haber61 TV’de soruları yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu önderliğinde yeni kurulan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 2014’ten itibaren AK Parti’de negatife doğru bir evrilme olduğunu belirterek, “Türkiye tek akılla yönetilmez” dedi.

Haber61 TV’de Gündem Özel programında Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtlayan Özdağ, gündeme dair önemli konulara değindi.

Gelecek Partisi ile “Mutluluk gelecek, huzur gelecek” diyen Özdağ, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, AK Parti’nin son durumu, çözüm süreci, yapılanma süreci ve daha bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk Özdağ: “Türkiye tek akılla yönetilmez”

Doç. Dr. Özdağ şunları söyledi.

TRABZON’DA 3 ŞEY TARTIŞILMAZ

Trabzon’da 3 şey tartışılmaz. Trabzonlular Allah’ın birliğini, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Trabzonspor’un üstünlüğünü tartışmazlar geri kalan her şey tartışılır. Hami Mandıralı’nın eşi Şebnem ve Lemi benim öğrencimdi. Burada çok güzel anılarımız geçti. Kızım buraya yüksek lisans yapmak için geldi ve bir Trabzon delikanlısı ile evlendi. Kızım değil ama küçük oğlum baba siyaseti bırak diyor.

2014’TEN İTİBAREN AK PARTİ’DE NEGATİFE DOĞRU BİR EVRİLME GÖRDÜK

Siyaseti bırakacağımız demlerdeydik. Adalet ve Kalkınma partisi Türkiye’yi doğru yönetseydi bırakacaktık. 2014’ten itibaren AK Parti’de negatife doğru bir evrilme gördük. FTEÖ bir operasyon yapıldı. 3 bakanın yüce divanda aklanması gerekiyordu. Erdoğan Bayraktar’ı ayırırım onun ilgisi yoktu. Dosyadaki gizlilik kararı yakın azmanda kalktı. TBMM’de komisyonda görüşüldü. Sayın Davutoğlu’nun gene başkanlıktan azledilme süreci doğru bir süreç değildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın gem Cumhurbaşkanı hem başbakan hem de Genel başkan olma yolunda isteği vardı ve yaptı.

TÜRKİYE TEK AKILLA YÖNETİLMEZ

5 Temmuz’da darbeyi Binali Yıldırım’a ilk haber verenlerden biriyim ben. Yanıma bin kadar mermi alıp Çankaya köşküne gittim. Orada Süleyman Soylu’yu gördüm. Bunu cemaat yapıyor. Çok rahat alt ederiz Çankaya Köşküne gittiğimde kimse yoktu. İlk kapıyı açtığımda Süleyman Soyluyu gördüm. Daha sonra diğer arkadaşlar geldi. Devlet Bahçeli’ye Kılıçdaroğlu2na ulaşmaya çalıştık. Sokaklar ısınmaya başlamış bu bir iç savaşa dönüşürse Türkiye bir 15 yılını kaybeder. Devlet refleks gösterdi faka uzun sürdü. Mağduriyetler meydana gelmeye başladı. Siyaset ve bürokrasi Türkiye’yi doğru yönetemedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine evrilme başladı. Kırılma noktası oldu ve doğru değildi. Türkiye tek akılla yönetilmez. Sayın Davutoğlu’na yapılan doğru değildi. Cumhurbaşkanlığı sitemi ve yerel yönetimlerle ittifak yapmak doğru değildi çünkü yasası yoktu. AK Parti ittifak görüşmeleriyle dokusunu kaybetti. Bunun üzerine yazılar yazarak eleştirilere başladık.

ÇÖZÜM SÜRECİ DOĞRUYDU AMA…

Çözüm süreci, doğruydu ama işleyişi, metodu yanlıştı. Güneydoğu Anadolu’yu PKK denen en alçak terör örgütlerinden birine teslim ettik gibi oldu. Bu coğrafyada çeşitli dönemlerde çözüm süreci yapıldı. Fatih Sultan Mehmet Han bile bazı ittifaklar yaparak yanına bazı Hristiyanları çekmeye çalıştı. Turgut Özal’da yaptı. Ama Recep Tayyip Erdoğan bunu alenen yaptı. Bununla ilgili 50 Bin kişi öldü. 1 Trilyon Dolar gitti. Türkiye bazı şeyleri bilmiyordu. Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecini doğru yaptı ama işleyişi yanlıştı. Bunları raporlarla belirttik. Büyükşehir Belediye yayasının doğru olmadığını belirttik.

“PARTİYİ BÖLMEK DERDİMİZ OLSAYDI…”

Biz AK Parti’yi yıkmak için yola çıksaydık önce ayrılırdık. Sayın Davutoğlu ayrılınca önce aday olurdu. AK Parti’yi bölerdik. Hem Türkiye, hem parti hem ekonomi zarar görmesin diye ceketini aldı gitti. Sayın Davutoğlu şeytan gibi görüldü. Yalnızlaştırıldı, kimse selam dahi veremedi. Partiyi bölmek derdimiz olsaydı, 31 Marttan sonra AK Parti seçimi kaybettiğinde partiyi kurardık hemen. AK Parti çok yeri kaybetti. Türkiye nüfusunun yarısını kaybettiler. İstanbul’dan Sayın Davutoğlu’nu Ankara’dan Babacan’ı aday gösterseydiler ve AK Parti yoluna devam ederdi. Bunar konuşularak çözülürdü.

AK PARTİ ARTIK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTIR

Biz küskünleri ayırmak için yola çıkmadık. Yayınladınız manifestoda bize çıkıp şuralarda yalan söylüyorsunuz demediler. Türkiye genelinde ilk defa bir genel başkan partisinden ihraç edilecekti. Bizde 4 kişi istifa ettik. AK Parti artık ömrünü tamamlamıştır. Cumhurbaşkanı çıkarma oranı çok zayıftır, iktidar olamazlar. Türkiye eskiden kötü yönetiliyordu şimdi yönetilmiyor. Türkiye uçacak diyorlardı, Allah Aşkına Türkiye uçacağı. Hukuk sisteminiz adaletle buluşmuyor, insan hakları ile ilgili Dış politikayla ilgili eksiklikler var.

BİZ 55 MİLYON KİŞİNİN OYUNA TALİP OLUYORUZ

Biz yüzde 50 +1’e talip olmadık 55 Milyon kişinin oyuna talip oluyoruz. Bir Türkiye’ye liyakat getireceğiz diyoruz. Biz mülakatı kaldıracağız. Öğretmenler neden mülakata giriyor. Liyakatli olmayanlar öğretmen yapılıyor. FETÖ 1974’lü yılarda ortaya çıktı. Bu tür yapılar duran arabaya değil yürüyen arabaya binerler. FETÖ’nün görünüş kısmına herkes güzel dedi. 17-25 Aralık’tan sonra buna iyi diyen herkes yanlış yaptı. Burada Sayın Erdoğan ve arkadaşları da yanlış yapabilir. Ben bunları çok uyardım. Bunlar beni milletvekili yapmamak için çok uğraştılar.

83 MİLYONUN TAMAMI BU DEVLET BENİM DEMELİ

Bunların gazetesinde bir adam Hamdullah Öztürk diye bir ada yaza yazdı. Güney doğruda bir asker şehit oluyor. Hatıra defteri çıkıyor. “Bir rüya gördüm. İranlılar ile Türkler savaşacak. Türkler Müslüman oldukları için savaşmak istemeyecekler. Savaşsınlar şehit olacaklar. ” yazıyor. Bu bir rüya. Bunlar İran’la Türkiye’yi kapıştırmak istiyorlar. Bunar ABD’ye gittiler. Neden? Devleti ele geçirme çalışması doğru değil. Devlet bir kişinin olmaz. Devlet milletindir. Milletin devletini inşa etmek için yola çıkacaksınız. Türkiye’de liyakatli ve ehliyetli olan herkes her yere gelebilmeli. O hakim, memur, Savcı, öğretmen olmalı. Aidiyet duygusunu artırırsak o derece güçleniriz. 83 Milyonun tamamı bu devlet benim demeli. AK Parti’nin gediği nokta kendi ayağına sıkma, harakiri yapma noktasıdır. Adaletsizlikten şikayet ederek yola çıktınız adaleti askıya aldınız. Bunlar doğru değil.

Selçuk Özdağ: “Türkiye tek akılla yönetilmez”

KILIÇDAROĞLU TUTUKLANABİLİR

Kılıçdaroğlu tutuklanabilir. 39 fezlekesi var. Bunu düşünebiliyor musunuz? Dokunulmazlıkları kaldıralım dediklerinde doğru yapmıyoruz dedim. Milletvekilleri ağır cezalık suç işlediklerinde dokunulmazlıkları kalıyor. Bu olmazsa milletvekilliği bittiği gün savcı çağırıyor sen 5 sene önce suç işledin, şimdi işlemiş gibi işlem yapıyorum ifade ver diyor. Bunlar doğru değil. Selahattin Demirtaş’ı kahraman yapmak istiyorlar. Dokunulmazlığının kaldırılması doğru değildir. O zamanlar Selahattin Demirtaş’ın hapiste olmasını herkes istedi.

AVRUPA’DA UYGULANAN SİTEMİ GETİRMEK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı sistemi doğru değil, parlamenter sistem de yeterli değildi. Bizim parlamenter sitemimiz çolak ve topaldı. Bizin 140 yıllık dokumuz Avrupa’da uygulanan parlamenter sisteme uygun. Siyasi partiler yayası değişmeli. Liderler belirliyor milletvekillerini. Bizde yeni bir sistem getirmek istiyoruz ama ortak akılla. Avrupa’da uygulanan sitemi getirmek istiyoruz. Başkanlık sistemi ABD’de uygulanıyor. Türkiye bu sistemimi getirdi? Hayır, Kuvvet ayrılığı şeklen var. Başkanlık sisteminde bu kadar keyfilikler var mı? Denetim mekanizması olması gerekmiyor mu? Dünyada bir tek ABD uyguluyor geri kalan güney Amerika ülkeleri. Parlamenter sitemi Avrupa ülkeleri uyguluyor. Koalisyon olmayacak şekilde siyasi partiler, basın halk bir araya gelir. Türkiye’nin yarına olacak bir uygulamayı getirmek istiyoruz. Biz pür bir başkanlık sitemi yerine pür bir parlamenter sitemi getirmek istiyoruz. Biz bunları görevdeyken söyledik. Türkiye’de Cumhurbaşkanını da başbakanında yetkileri fazla. Cumhurbaşkanlığımızı sembolik yapmak Başbakanı güçlü kılmak gerekiyor. Biz bunu teklif etti ve kabul görmedi. Biz bunları söyledik. Başkanlık siteminin olmadığını gördük. Bugün ki sistemde bu krizler bizi bulsaydı. Bizi suçlayacaklardı. Türkiye uçtu ama Türkiye uçuruma doğru uçuyor.

GELECEK PARTİSİ 5 İLE 8 ARASINDA

Bu koalisyon hükümeti oylarını kaybediyor. Korku iklimi var. İnsanlar evlerinde ve sandıkta korkmuyor. İnsanlar sokakta koruyorlar. Sosyal güvenlik sitemine ve vergi havuzuna dâhilseniz korkuyorlar. Ellerinde bugün koalisyon hükümetinin devlet havucu var ve FETÖ sopası var. Biz anketlere baktığımızda çok iyi gözüküyoruz. Gelecek partisi 5 ile 8 arasında. Kararsızlar bugün Türkiye’de yüzde 22. Bu kararsızlar AK Parti’ye oy vermeyecek Muhalefete verecek ve daha çok yeni partilere oy verecek. Anket firmaları çıplak oyları açıklasınlar. Çok çok iyi durumdayız ve bizi 2-3 ile çarpın.

HAFTAYA TRABZON İL BAŞKANIMIZI ATAYACAĞIZ

Ortalama eğitim seviyesi Lise 1’dir bu milletin. Bu milletin bu topraklarda bin yıllık aklı vardır. Buna millet karar verecek. Türkiye’yi bu ortamdan Ahmet Davutoğlu kurtarabilir diyor bir gazeteci yazar. Bizim karakaşımıza bunu söylemiyor. 6 aylık bir parti bu. 57 ilde il başkanımızı atadık. Haftaya da Trabzon il başkanımızı atayacağız. Temmuz ayında ilçe kongrelerimizi yapacağız. Ağustos’un ilk haftasında da Ankara’da kurultayımızı yapacağız. 6 ay sonra yapılacak seçime gireceğiz. Bu esnada siyasi partiler yasası değişiyor diyorlar. Bölge barajı getiriyorlar. Bir parti Trabzon’da yüzde 20, ülke genelinde yüzde 5, aynı zamanda yüzde10 barajını aşacak. Dağ ne kadar yüce olursa olsun yol üzerinden aşarmış, Parlamentoya gireceğiz.

S400’LER KORONAVİRÜSE YAKALANDI

S400’ler koronavirüse yakalandılar ve Allah rahmet etsin öldüler. Bunlar Türkiye’de dış politikada savrulmadır. SİHA’lar takdire şayan şeyler. S400’ler tavşan kaç tazı tut. ABD’ye patriot alırım, Rusya’ya s400 alırım diyorsunuz. Siz kendinizi akılı, el alemi ahmak mı sanıyorsunuz? Bu topraklarda imparatorluklar büyük ekonomik büyük ordularla yaşadılar. Sonra ulus devletler kuruldu. Neyle yaşadılar? Büyük ordu, büyük ekonomi ve büyük demokrasilerle. Ama ordular darbe yapmayacaklar. U topraklarda yaşamanın bedeli vardır. Biz yönümüzü ABD’yi küstürmeyen, Rusya’yı gücendirmeyen ama yüzümüzü Avrupa Birliği’ne dönen, aynı zamanda Avrupa birliği kriterlerini Türkiye’ye getirmek isteyen, Türk ve Arap dünyasıyla bağlarını koparmayan, Afrika’ya açılan, Anadolu coğrafyasında yerel değerlerle evrensel değerleri buluşturmak isteyen biz dış politika izlememiz gerekiyordu. Bunu yapamadılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem