Sel Mağazaları Zarara Soktu

Derya Tuhafiye'nin sahibi Seyfi Çepe, su altında kalan mallarını ortalama yüzde 75 zararına sattı. Emral Çarşısı'nın zemin katına çıkarılan mallar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Normalde 150-175 YTL arası satılan yatak örtüleri 50-75 YTL'ye satı

Sel Mağazaları Zarara Soktu

Derya Tuhafiye'nin sahibi Seyfi Çepe, su altında kalan mallarını ortalama yüzde 75 zararına sattı. Emral Çarşısı'nın zemin katına çıkarılan mallar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Normalde 150-175 YTL arası satılan yatak örtüleri 50-75 YTL'ye satıldı. Birçok ürünü zararına satmaları nedeniyle mağdur olduklarını belirten Çepe, "Mallarımın çoğu gitti, 2 kamyon malı çöpe attım. Burada kalanları da yüzde 75 zararına satıyorum. Çok mağdur olduk. Bu saatten sonra yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Sel felaketinde TAÇ Topraklar Mağazası'nın zemin katının suyla dolması nedeniyle malların çoğu dükkanın kapısında satışa sunuldu. Satış sırasında izdiham yaşandı. Mağaza sahibi Sinan Toprak, hazır dikilmiş perdelerin yok olduğunu belirterek "Biz de mecburen satışa çıkardık. 450 YTL'ye sattığımız yatak örtülerini şimdi 150 YTL'ye satıyoruz. Bundan sonra ne yaparız bilemiyoruz ama yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Serkan Matbaa'nın sahibi Serkan Akgün de, matbaasının su altında kalmasıyla makinelerinin özelliklerini yitirdiğini belirtti. Akgün, bir an önce dükkanlarını temizleyip iş başı yapmayı düşündüklerini söyleyerek, "Buraya birileri gelip tespit yaptı. Bilirkişiler makineleri inceledi. Benim en büyük dezavantajım makinelerimin özelliği gitti. Bir an önce temizleyip işime devam etmeyi düşünüyorum" dedi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise Zonguldak merkezi ile Ereğli ve Alaplı ilçelerinde sel suları nedeniyle alt yapı ve yollarda yaklaşık 30 milyon YTL zarar meydana geldiğini ifade etti.

Bu arada hasar tespiti ile ilgili raporun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunulacağını belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler