Düşen Kobra helikopterinin Ankara’ya görev değişimi için gittiği öğrenildi

Malatya’dan havalanıp Kayseri’de düşen Kobra tipi askeri helikopterin, ekip ve helikopter değişimi için Ankara’ya gitmek üzere uçuş yaptığı bildirildi. Kazada iki üsteğmenin şehit olduğu açıklandı.
Düşen Kobra helikopterinin Ankara’ya görev değişimi için gittiği öğrenildi

Malatya'dan havalandıktan sonra irtibat kesilen ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde düştüğü belirlenen ''Kobra'' tipi askeri helikopterin, Ankara'ya değişim amaçlı gitmek üzere havalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre helikopter, Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'ndan saat 13.10'da, helikopter ve ekip değişimi için Ankara'ya gitmek üzere havalandı.

Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra yeniden havalanması planlanan askeri helikopterle Sarız ilçesi yakınlarında irtibat kesilince, cep telefonu sinyalleri izlenerek düştüğü yer belirlendi.

Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'nda görev yapan helikopterlerin, belli aralıklarla Ankara'ya gittikleri ve ekipleriyle birlikte görev değişikliği yapıldığı, düşen ''kobra'' tipi helikopterin de bu amaçla Malatya'dan havalandığı ifade edildi.

ŞEHİT ÜSTEĞMENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, düşen helikopterde uçucu personel olarak görev yapan ve şehit olan üsteğmenlerin Volkan Koçyiğit ile Faik Şimşek olduğu bildirildi.

Şehit üsteğmenler için Kayseri'de tören düzenleneceği de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.