Şehitlerimizin evine ateş düştü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Can'ın, şehit olduğu haberi memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi

Şehitlerimizin evine ateş düştü
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Can'ın, şehit olduğu haberi memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki babaevini yasa boğdu.

Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, evli ve 1 çocuk babası şehit Savaş Can'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine giderek acı haberi bildirdi. Bu sırada evin bulunduğu sokakta ambulanslar hazır bekletildi.
Eşi ikinci çocuğuna hamile olan Savaş Can'ın şehit olduğu haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acı haberin kısa sürede duyulması üzerine şehidin yakınları ve vatandaşlar eve akın edip, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Şehit Savaş Can'ın cenazesinin yarın Düziçi Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİT İLBAŞ SİİRT, ŞEHİT ARAN DİYARBAKIRLI

Şehit olan 15 askerden 2'sinin Diyarbakır ve Siirtli olduğu belirlendi. Siirt nüfusuna kayıtlı Davut İlbaş'ın 2 çocuk babası ve teskeresine 4 ay kaldığı öğrenilirken, Hakkı Aran'ın ise Diyarbakır'ın Bağıvar beldesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi.

Aktütün Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Hakkı Aran'ın Bağıvar Beldesindeki evine, haber ulaşmasıyla ateş düştü. Jandarma ekipleri, bir ambulansla köye giderek şehidin ailesine acı haberi verdi. Haberi öğrenmesinin ardından baba Mehmet Aran Hakkari'ye gitmek üzere yola çıkarken, şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit evini ziyaret eden Sur Kaymakamı Erdoğan Aydın, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Şehit annesi Zekiye Aran, üzüntüsünü Kürtçe ağıtlar yakarak dile getirdi.

Öte yandan, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine getirilecek olan şehidin cenazesinin düzenlenecek törenin ardından Diyarbakır merkeze bağlı Bağıvar Beldesinde toprağa verileceği belirtildi.

Saldırıda şehit olan komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki evinde üzüntü hakim.

Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Selvisu, sağlık ekibiyle birlikte şehidin Emek Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi ailesine iletti, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu sırada şehidin babası Kemal, annesi Kadriye Küçüksolak ile iki kardeşi sinir krizi geçirdi. Binbaşı Selvisu, aileyi teselli etmeye çalıştı, şehidin yakınları da anne ve babayı sakinleştirmek için gayret gösterdi.

Baba Kemal Küçüksolak, oğluyla bayramın ikinci günü telefonla görüştüğünü, “Terhisine 4 ay kaldığını, rahatının iyi olduğunu, kendisini merak etmememizi söyledi” dedi.

Aile teröre lanet okurken, kendini toparlayarak metanetini korumaya çalışan baba Küçüksolak, “Vatan sağ olsun” diye konuştu.

Üç kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen jandarma komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın (21) cenazesinin yarın Kocaeli'ne getirilmesinin tahmin edildiği öğrenildi.

ANTALYA'DAKİ ŞEHİT ACISI

Çatışmada şehit olan erlerden birinin Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyünden olduğu öğrenildi.

Antalya kent merkezindeki bir erkek berberinde kalfa olarak çalışan ve yaklaşık 9 ay önce askere uğurlanan Ramazan Yeşil, çatışmada şehit düştü.

Askeri yetkililer, Ramazan Yeşil'in şehit düştüğü haberini Zırlankaya'da yaşayan ailesine bildirdiler.

Ramazan Yeşil'in, Havana ve Ali Yeşil'in, 4 çocuğundan ikincisi olduğu, şehit erin ablasının yanı sıra iki erkek kardeşinin daha bulunduğu öğrenildi.

Ramazan Yeşil'in şehit düştüğünün haberinin köye ulaşmasından sonra, şehidin arkadaşları, akrabaları ve yakınları köye geldiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem