Sedanur Güzel cinayeti davasında karar verildi

Son Dakika... Sedanur Güzel davasında karar çıktı

Sedanur Güzel cinayeti davasında karar verildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde meydana gelen trajik olayda, 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in kaçırılıp cinsel istismara uğradıktan sonra öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı.

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde güvenlik gerekçesiyle görülen davanın son duruşmasında, sanıklar Ertan Bozkurt ve Ahmet Bilen, "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı sanıklara ayrıca "cinsel istismar" suçundan 30'ar yıl ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 9'ar yıl hapis cezası daha verildi. Üçüncü sanık Himmet U. ise beraat etti ve tahliye edildi.

Olay, Sedanur'un yabani meyve toplamak için evinden ayrıldığı ve daha sonra cansız bedeninin köyün bir kilometre uzağında, üzeri taşlarla örtülü şekilde bulunduğu Eylül ayında gerçekleşmişti. Kars Kağızman Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan dava süreci, güvenlik nedeniyle Yozgat'a taşınmıştı.

Mağdurun ailesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hukuk müşaviri, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmişlerdi. Duruşmaya, Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevinden SEGBİS sistemi üzerinden katılan sanıklar, suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulunmuşlardı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler