Savunma Sanayii toplantısında 'ATAK' detayı!

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, toplam 13.5 milyar lira bedeli olan projeler değerlendirildi. 

Savunma Sanayii toplantısında 'ATAK' detayı!

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi'ne geçilmesinin ardından gerçekleştirilen ve 3 saat 15 dakika süren Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin ilk toplantısı sonrasında yazılı açıklama  yapıldı.

Buna göre toplantıda, sınırlar içinde ve ülke sınırlarının güvencesi  için sınır ötesinde harekatlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerinin gücüne  güç katan yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden  geçirilerek yeni kararlar alındı.

Toplam 13,5 milyar lira bedeli olan projelerin değerlendirildiği  toplantıda, savunma sanayi ve teknolojilerini geliştirme, güçlendirme, destekleme  ve ihracat amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleriyle ilgili  tedbirler alındı.

Bu kapsamda, ATAK helikopterine yeni kabiliyetler kazandırılması, yeni  İHA sistemleri, kara, hava ve deniz araçları, karıştırıcı sistemler, radar ve  komuta kontrol sistemlerinin modernizasyonu ile güvenlik birimlerinin çeşitli  ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler değerlendirildi.

TOPLANTI 3 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, saat 18.05'te sona erdi. Başkan Erdoğan başkanlığındaki toplantı, 3 saat 15 dakika sürdü. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler