Savcılık mekanı bulmaya çalışıyor!

Bu nedenle de Baykal'dan mekanın adres bilgisi talep edildi. Ancak Baykal, avukatları aracılığıyla bu aşamada böyle bir bilgiyi vermek istemediğini bildirdi.İNTERNETE düşen görüntülerle ilgili eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın suç duyurusu üzerine ba

Savcılık mekanı bulmaya çalışıyor!

Bu nedenle de Baykal'dan mekanın adres bilgisi talep edildi. Ancak Baykal, avukatları aracılığıyla bu aşamada böyle bir bilgiyi vermek istemediğini bildirdi.

İNTERNETE düşen görüntülerle ilgili eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten Bilişim Suçları Savcısı Bülent Yücetürk, avukatları aracılığı ile Baykal'ı ifade vermeye davet etti. Ancak Baykal, bu daveti 'şimdilik' geri çevirdi.

Çekimin yapıldığı mekan aranıyor

Bilişim suçları polisi, görüntülerin ilk kez servis edildiği yurtdışındaki yeri tespit etti. Ancak internet sağlayıcısı yüklenen program nedeniyle sürekli IP numarasını yenilediğinden bir sonuç elde edilemedi. Sanal soruşturmadan bir ipucu elde edilemeyeceği kanısına varan savcılık, görüntülerin çekildiği mekanı tespit ederek sorumluları bulmaya çalışıyor. Savcılık ve polis, buradan yola çıkarak çevredeki baz istasyonları ile varsa kamera kayıtlarından, kapıcı ve yöneticilerin ifadelerinden faydalanarak delil elde etmeyi planlıyor. Bu nedenle savcılık, Baykal'dan avukatları aracılığıyla görüntülerin yer aldığı mekanın adres bilgisini talep etti. Ancak Baykal'ın bu aşamada böyle bir bilgiyi vermek istemediği iletildi. Görüntülerde bulunduğu iddia edilen milletvekili Nesrin Baytok ise savcılık tarafından ifade vermeye davet edilmedi.

Suç duyurusunda yer alan talep

Baykal'ın avukatları aracılığıyla yapılan suç duyurusunda, "şüpheliler" başlığında, "www.habervaktim.com internet sitesinin içerik sağlayıcıları" yer alıyor. Suç duyurusunun sonuç bölümünde ise şu talep bulunuyor:

"Müvekkilim Deniz Baykal'a atfedilen ve kendisinin seks videosu olduğu iddia edilen şeref ve ahlaka, özel hayatın gizliliğine aykırılık teşkil eden, müstehcen, kişilik haklarına ağır saldırı içeren, 'Deniz Baykal'ın Seks Kaçamağı' başlıklı videonun yayınlandığı www.habervaktim.com adlı internet sitesinin içerik sağlayıcılarının tespit edilerek, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkındaki kanunun 4. maddesi uyarınca, internet ortamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumlu olan bu kimselerin cezalandırılmasını arz ve talep ederiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler