Savcıdaki şok belge

KCK soruşturması kapsamında Diyarbakır BDP binasında ele geçirilen ve MİT ile PKK arasında oluşturulduğu iddia edilen mutabakat ve protokol metinleri Savcı Sarıkaya'nın elinde bulunuyor.İŞTE O BELGELERAkşam'dan Seda Kılıç'ın haberine göre; 'Oslo X Mutabak

Savcıdaki şok belge

KCK soruşturması kapsamında Diyarbakır BDP binasında ele geçirilen ve MİT ile PKK arasında oluşturulduğu iddia edilen mutabakat ve protokol metinleri Savcı Sarıkaya'nın elinde bulunuyor.

İŞTE O BELGELER

Akşam'dan Seda Kılıç'ın haberine göre; 'Oslo X Mutabakat Taslağı', '20 ve 21 No'lu Protokol' adlı bu belgelerde şu konuların yer aldığı öğrenildi:

- Türkiyeliliği esas alan demokratik ulus temelinde yeni bir anayasa.

- Demokratik özerklik statüsünün sağlanması.

- Kürt kimliğinin yeni anayasada yer alması. Kürtçe'nin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi.

- Önderliğin (Öcalan) ilk aşamada ev hapsine alınması.

- Önderliğin özgürce, toplumsal ve siyasal yaşama katılması.

- Gerillanın silahsızlandırılması, mevcut yasalar çerçevesinde toplumun öz savunma gücü ya da yeni bir statüyle demokratik çözüm içinde varlığını koruyacak bir yapılanmaya kavuşması.

Protokoldeki 'İş bu mutabakat metni, taraflar arasında arabuluculuk yapan HD (Hakem Devlet) temsilcileri tarafından, taraflar adına imza altına alınmış ve aslı HD merkezinde arşive alınmıştır' ifadesi dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler