Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Erzurum ve Kars Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Sarıkamış Allahu Ekber şehitleri anıldı.Program kapsamında ilk olarak 3100 rakımda bulunan Şehitlik Anıtı'na çıkılarak, saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.Burada Topçu Binbaşı Efra

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Erzurum ve Kars Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Sarıkamış Allahu Ekber şehitleri anıldı.

Program kapsamında ilk olarak 3100 rakımda bulunan Şehitlik Anıtı'na çıkılarak, saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

Burada Topçu Binbaşı Efraim Katı tarafından Sarıkamış Harekâtı hakkında bilgi verildi. Daha sonra dağın zirvesinden Sarıkamış Harekâtı canlandırıldı. Daha sonra Erzurum Valisi Celattin Güvenç ve Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ile 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Necat Bek tarafından anıta plaket çakıldı.

Ardından programın ikinci kısmının gerçekleştirileceği kamp alanına inildi. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören, protokol konuşmaları ile devam etti. Günün ilerleyen saatlerinde cirit gösterisi ve güreş müsabakaları düzenlendi.

Törenin ardından davetliler şehitler anısına dikilecek bayrağın açılış
törenine katılmak için Cıbıltepe'ye doğru hareket etti.

Programa Erzurum Valisi Celallettin Güvenç, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, askeri ve sivil mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler