Sapanca Bungalov Evlere talep her geçen gün artıyor – Bugün Nereye Gidelim

Bugün Nereye Gidelim seyahat acentesi bungalov evlere olan ilginin son zamanlarda ciddi şekilde bir artış göstermesine ilişkin açıklama yaptı.

Sapanca Bungalov Evlere talep her geçen gün artıyor – Bugün Nereye Gidelim

Son zamanların popüler tatil konaklama seçeneklerinden bungalov evlere olan ilgi artmaya devam ediyor. Bugün Nereye Gidelim seyahat acentesi tarafından bungalov evlere olan talep patlamasına ilişkin yapılan açıklamada, "Bungalov Evler son yıllarda çok fazla talep görmeye başladı ve bu ilgi yılın her dönemine neredeyse eşit bir şekilde dağılmış durumda. Fakat elbette özel günlerde ve yılbaşı günlerinde bu talep normal zamanların çok üstünde seyrediliyor" denildi.

Bugün Nereye Gidelim seyahat acentesi bungalov evlere olan ilginin son zamanlarda ciddi şekilde bir artış göstermesine ilişkin açıklama yaptı. Acente tarafından yapılan açıklamada bungalov evlerin yılın her mevsiminde ilgi gördüğü ifade edilirken yılbaşına kısa bir süre kala rezervasyon sayısında ciddi bir yükseliş olduğu belirtildi. Acente aynı zamanda açıklamasında Sapanca Bungalov evlerin en çok merak edilen ve talep gören bölgelerin başında yer aldığını kaydetti.

İstanbul'a yakınlığı büyük bir avantaj sağlıyor

Bungalov evlerin en popüler olduğu destinasyonlar Sapanca, Kartepe, Maşukiye olarak öne çıkmakta. Bu bölgeler de İstanbul'dan ortalama olarak 2 saat uzaklıkta yer alıyor. İstanbul'a yakınlıkları da bu tatil tercihinin en büyük etmenlerinden biri.

Zira 20 milyona yakın nüfusa sahip şehirde insanların kısa süreli de olsa kafa dinleme ihtiyaçlarını giderecekleri en yakın konumlar arasında Sapanca, Maşukiye, Kartepe gibi yerler öne çıkıyor.

Koronavirüs pandemisi de büyük bir etmen oldu

Hayatın tüm alanına ve iş sektörlerinin genelinde büyük bir etki yaratan koronavirüs pandemisi turizm alışkanlıklarını da ciddi anlamda değişim ve dönüşüme uğrattı. Pandemi ile beraber zincir otellerdeki önlemler ile otel müşterisi sayısında bir azalış meydana gelirken herkese kişisel bir alan deneyimi sunan bungalovlara ise daha çok talep gelmeye başladı. Kişiye özel bir alan sunarak doğa için tatil imkânı sağlayan bungalovlar bu dönemde ciddi bir ivme kazandı. Bu ivme ile en çok tercih edilen destinasyon ise Sapanca Bungalov oldu.

Bugün Nereye Gidelim acentesi şehir hayatının karmaşası ve gürültüsünden dolayı bungalov evlere olan ilginin her geçen gün artacağını ifade ediyor.

Her bütçeye uygun

Bungalov tipi konaklamanın en büyük avantajlarından biri de bu evlerde konaklamanın bütçe açısından da uygun olması olarak öne çıkıyor. Haftasonu tatil yapmak isteyenler için 5 yıldızlı bir otelde konaklamanın maliyetleri göz önüne alındığında bungalov tipi konaklamalar daha cezbedici bir hale geliyor. Elbette bu tip konaklamalar için de fiyat açısından pahalı evler bulunsa da genel olarak ortalama bir otel tatilinden daha uygun olmuş oluyor.

Bungalov Evlerde konaklamanın avantajları nelerdir?

Bungalov evlerde konaklamanın çok farklı avantajları bulunmaktadır. Peki bu avantajlar nedir? Hemen açıklayalım. Bungalov Evlerin büyük çoğunluğu doğa ile iç içe bir ortamda inşa edilmiştir ve hem orman manzarası hem deniz manzarası hem de göl manzarası eşliğinde konaklama fırsatı sunabilmektedir. Sapanca'daki evlerin büyük çoğunluğu orman havasını içinize çekebileceğiniz, Sapanca Göl manzarasını izleyebileceğiniz imkanlar sunabilmektedir. İğneada gibi bölgelerde ise deniz manzaralı bungalovlara ulaşabiliyorsunuz.

Şehir hayatının karmaşa ve gürültüsünden bir süre uzak kalıp sakin bir şekilde dinlenmek ise en büyük avantajlardan biri olabilir.

Bu bölgeler lezzet tutkunları için de epey imkanlar sunuyor. Karadeniz Kahvaltısı, Çerkez Kahvaltısı gibi zengin bir kahvaltı çeşitliliği olan bu bölgelerde, balık ve et yemekleri de gezginler tarafından çok ca tercih edilmektedir.

Sapanca'da neler yapılır?

Sapanca'da aynı zamanda yapacağınız birbirinden farklı aktivite ve etkinlikler de bulunuyor. Sapanca Gölü çevresinde yürüyüşler yada hafif tempolu bir sabah koşusu yapabilirsiniz. Göl kenarı sunduğu enfes manzara ve temiz hava ile sizlere bambaşka bir deneyim kazandıracaktır. Hava şartlarının elverişli olması durumunda gölde kano keyfine de ortak olabilirsiniz. Aşırı yağışı veya rüzgarlı havalarda tabi buna imkan olmamakta. Göl çevresinde çeşitli yerlerden bisiklet kiralayabilir ve göl çevresinde uzun soluklu bir bisiklet turu yapabilme imkanına sahipsiniz. ATV tutkunları da tabi unutulmasın; Sapanca'nın sunduğu coğrafi koşullar sayesinde burada ATV turları da epey keyifli olabilmekte. Eğer ilginiz varsa böyle bir aktivite de tavsiye edilmektedir.

Buraya kadar gelmişken ulaşımı kolay olan Maşukiye ve Kartepe gibi bölgelere de gidebilir oralarda da güzel bir vakit geçirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler