Şans oyunlarına onay çıktı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Derince Limanı ve şans oyunları özelleştirmeleri ihaleleri sonucu en yüksek teklifi veren şirketlere devirlerini onayladı.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tebliğlerine göre

Şans oyunlarına onay çıktı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Derince Limanı ve şans oyunları özelleştirmeleri ihaleleri sonucu en yüksek teklifi veren şirketlere devirlerini onayladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tebliğlerine göre, ÖYK 2.755 milyar dolar bedelle 10 yıllık süreyle Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu'na şans oyunları lisansının verilmesini ve Devlet Demiryolları İşletmesi'ne (TCDD) ait Derince Limanı’nın 543 milyon dolar bedelle özelleştirilmesini onayladı.

MİLLİ PİYANGO

ÖİB tebliğine göre, ÖYK 15 Temmuz tarihinde yapılan ihale sonucunda Piyango, Hemen-Kazan, Şans Topu, On Numara, Süper Loto ve Sayısal Loto oyunları ile izin verilebilecek diğer şans oyunlarının 10 yıllık lisansının, 2.755 milyar dolar bedelle en yüksek teklifi veren Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu'na verilmesine onay verdi.

İhaleyi kazanan şirketin sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde lisans, 2.75 milyar dolar bedelle ikinci en yüksek teklif sahibi ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu’na verilecek.

DERİNCE LİMANI

ÖİB'İN DİĞER tebliğine göre, ÖYK TCDD’ye ait Derince Limanı’nın işletme hakkının 543 milyon dolar bedelle en yüksek teklif sahibi Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilmesine onay verdi.

Şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde işletme, 542 milyon dolar bedelle ikinci en yüksek teklif sahibi Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler