Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesinden KPSS-2023/3 tercih kılavuzu yayınlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak

Tercihler 6 Ocak 2023 tarihinde başladı ve 11 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KPSS-2023/3 ile personel alımı yapacak. Peki, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ne? Adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı KPSS tercih sayfasını araştırıyor. İşte detaylar…ÖSYM’nin resmi sitesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KPSS-2023/3 ile sözleşmeli personel alımına dair tercih kılavuzu yayımlandı.

Bakanlık bünyesinde destek personeli, büro personeli, mühendis, mimar ve şehir plancısı olarak görev almak isteyenler, ÖSYM KPSS tercih sayfasını araştırıyor. Tercihler 6 Ocak 2022 Cuma günü saat 14:30’da başladı ve 1 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 23:59’da sona erecek.  Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek yapabiliyorlar. Peki, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ne?

ÖSYM KPSS-2023/3 TERCİHLERİ BAŞLADI
ÖSYM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirmelerin yapılacağı tercih kılavuzunu yayımladı. Tercihler 6 Ocak’ta saat 14:30’da başladı ve 11 Ocak’ta saat 23:59’da sona erecek.

KPSS-2023/3 tercih işlemleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılabilir.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıtarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına, Başkanlığımızca yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli personel pozisyonları, kontenjanları, bunlar için aranan nitelikler ile başvurma genel ve özel şartlarını kapsamaktadır.

1.2 Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 9 Ekim 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ön Lisans), ortaöğretim düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 6 Kasım 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ortaöğretim) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
1.3 Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.
Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir
1.4 Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.
2.1 Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, ilgili programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.
2.2 Adayların sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.
3.1 Adaylar tercihlerini 6-11 Ocak 2023 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir.
İnternetten tercih gönderme işlemleri 11 Ocak 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.
3.2 Atama yapılacak sözleşmeli personel pozisyonları Tablo-1, Tablo-2 ve Tablo-3'te gösterilmiştir.
3.3 Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli personel pozisyonları için "Aranan Nitelikler"i gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan program bilgisi mezun olunan program tablosundan kontrol edilmelidir.
Bir sözleşmeli personel pozisyonları için aranan mezun olunan program koşulu, birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Bakanlık tarafından düzenlenen
"Başvurma Genel ve Özel Şartları"nı mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NA HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?
Ortaöğretim mezunlarının tercih yapabileceği sözleşmeli pozisyonlar arasında destek personeli (temizlik personeli), ön Lisans mezunlarının tercih yapabileceği sözleşmeli kadrolar arasında büro personeli, lisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği sözleşmeli pozisyonlar ise mühendis, büro personeli, mimar, mühendis ve şehir plancısı yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem